24 C
Craiova
luni, 14 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Florin Mihalcea şi David Boicea, pe cele mai înalte trepte ale podiumului la CN U20

Lupte / Florin Mihalcea şi David Boicea, pe cele mai înalte trepte ale podiumului la CN U20

În weekend-ul tocmai încheiat, la Călăraşi, s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional de lupte U20. Printre participanţii la competiţie s-au regăsit şi doi sportivi de la CSU Craiova, Florin Mihalcea şi David Boicea, care au obţinut rezultate mai mult decât onorabile şi s-au regăsit, la final, pe un loc pe podium.

Astfel, Florin Mihalcea a devenit campion naţional la categoria 57 kg şi s-a ales, bineînţeles, cu mult râvnita medalie de aur. Cea de-a doua reuşită pentru Craiova a venit din partea lui David Boicea, care a fost desemnat vicecampion naţional la categoria 70 kg după medalia de argint câştigată. De menţionat că Mihalcea a câștigat toate cele patru meciuri la superioritate tehnică. Cei doi luptători sunt pregătiţi de către Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru.

Aurel Cimpoeru: „Rezultatele sunt cam ce ne aşteptam“

Aurel Cimpoeru, unul dintre antrenorii sportivilor craioveni, a vorbit cu GdS despre desfăşurarea evenimentelor de la Naţionalele U20. Acesta s-a bucurat pentru reuşita superbă a lui Mihalcea şi a recunoscut că îi pare rău că celălalt sportiv al său, David Boicea, a ratat la limită aurul.

„Am participat doar cu cei doi sportivi la U20, iar rezultatele sunt cam ce ne aşteptam. Îmi pare rău că Boicea nu a reuşit să ia aurul. A schimbat categoria, a făcut 70 kg în loc de 65, pentru că pregătim sezonul viitor. Din păcate, nu a reuşit să obţină titlul, fiind învins în finală de un sportiv mai mare cu doi-trei ani decât el. Contează mult acest aspect, forţa este mai mare, s-a simţit. Per total, David a avut un parcurs bun şi sunt mulţumit de rezultate.

De partea cealaltă, Mihalcea şi-a dominat categoria. A avut un meci în finală mai greu de dus, dar l-a dus la bun sfârşit. Obiectivul de acasă era să câştige toate meciurile la superioritate tehnică şi s-a achitat de sarcină. A făcut 40 de puncte fără să i se facă niciun punct în competiţie. A întâlnit un sportiv de la SCM Constanţa, care la seniori a câştigat Cupa României la 57 kg. A avut un procentaj excelent la acest Campionat Naţional şi sunt mulţumit de cum a abordat meciurile. Are nevoie de obiective şi provocări ca să dea maximum“, a declarat Aurel Cimpoeru, antrenorul sportivilor.

Muncă de câţiva ani în spate…

Toate rezultatele grozave din ultima vreme obţinute de Mihalcea şi Boicea nu sunt deloc întâmplătoare. Cei doi s-au dedicat luptelor încă de la o vârstă fragedă, iar dorinţa lor de a performa la nivel naţional şi internaţional este una demnă de lăudat.

„În spate este o muncă de câţiva ani. Ei au venit în sală de pe la vârsta de 10 ani şi, încet-încet, au arătat că există potenţial. Au fost serioşi în toată perioada lor de pregătire şi, cu muncă fără întreruperi, reuşim să facem rezultate. Sunt copii foarte talentaţi, cu calităţi bune. Trebuie să le menţinem această dorinţă aprinsă prin provocări, Campionate Naţionale, Europene, Mondiale. Pentru asta se sacrifică, îşi sacrifică timpul lor pentru astfel de reuşite şi de performanţe. Mă bucur că facem o echipă bună împreună. Vineri vom pleca la Tg. Mureş, la CN în proba de parter. În acelaşi timp, avem şi cu LPS Petrache Trişcu Campionatul Naţional U13, competiţie la care vom participa cu patru luptători. Sperăm să crească şi să obţină rezultate frumoase“, a mai spus Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Handbal (f) / SCM Vâlcea a trecut de Dunajska Streda în Cupa EHF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS