17.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDaniel Pancu: „Sunt sentimente minunate pe care le trăim!“

Daniel Pancu: „Sunt sentimente minunate pe care le trăim!“

Selecţionata de tineret a României s-a calificat la Campionatul European Under-21 din 2025, după ce a învins echipa similară a Elveţiei cu scorul de 3-1 (2-0), marţi seară, în ultimul meci din Grupa E a preliminariilor.

Selecţionerul Daniel Pancu, a declarat, marţi seară, într-o conferinţă de presă că echipa sa a obţinut o calificare meritată la Campionatul European U21 din 2025. Acesta a punctat faptul că România a dominat grupa din punct de vedere al calităţii jocului.

„Sunt sentimente minunate pe care le trăim, sentimente meritate, pentru că este o grupă pe care am dominat-o din punct de vedere al calităţii jocului, lucru pe care mi l-am dorit cel mai mult. Dacă a uitat cineva, am venit la echipa naţională de tineret într-un moment în care marcase un gol într-un an şi ultima victorie fusese cu un an şi opt luni înainte. Ignat nu avea echipă, era împrumutat pe la Mioveni, unde nu juca, Matei Ilie era la Padova, în 24 de meciuri jucase 6 minute, Sava nu apăra la CFR Cluj… deci cu ăştia am plecat eu la drum. Şi problemele pot continua…

E o calificare absolut meritată, dar dacă cineva crede că a fost uşor, ei bine, nu, nu a fost deloc. Aşa că primul obiectiv a fost să jucăm un fotbal frumos şi ofensiv, pentru că eu am crezut mereu în calitatea jucătorilor noştri din atac. Şi am terminat grupa cu 23 de goluri în 10 meciuri. Cred eu că este o medie bună şi o calificare absolut meritată.

Uimit de unele acţiuni

Noi avem o echipă fantastică prin atac… au fost şi acum nişte faze de am rămas… cum a fost cea de la golul doi. E o chimie aşa extraordinară între ei. Eu am spus de la început că nu se poate ca pe aceşti jucători să nu îi punem în valoare. Ei pot juca de la egal la egal cu neamţul şi cu francezul. Spiritul şi unitatea noastră au fost decisive în obţinerea acestei calificări. Pentru că nu ştiu dacă a mai fost un selecţioner în istoria echipei naţionale care să nu aibă niciun meci amical. Acum îmi doresc amicale cu Brazilia, Argentina, Germania, Italia, Franţa, toate la rând până la turneul final. Ăsta e lucrul pe care mi-l doresc, nu mă interesează rezultatele, doar evoluţia noastră“, a declarat Daniel Pancu.

Pancu în tribune la Euro!?

Selecţionerul a avut o ieşire nervoasă în timpul partidei din Giuleşti, în momentul în care un jucător al Elveţiei a intrat dur la Luis Munteanu. Pancu a mărturisit că îi pare rău pentru gestul său de a intra pe teren şi de a protesta, dar, în sinea lui, la momentul respectiv, credea că Louis Munteanu a murit din cauza loviturii primite de la adversarul său.

„În primul moment, credeţi-mă, am crezut că a murit Louis… Doamne-fereşte! Eu din unghiul în care eram am văzut că a primit o talpă cu crampoane direct în gât. Şi am crezut că s-a dus… apoi am văzut că mişcă şi că arbitrul scoate cartonaşul galben. În secunda aia m-am gândit la jucător, dar şi la un episod de la meciul tur din Elveţia, când am primit golul de 2-2 după un ofsaid de 3 metri şi fault. Pentru că noi eram calificaţi de mult (n.r. – cu acea victorie). Dacă scrie România pe noi asta nu înseamnă că nu trebuie să fim respectaţi la nivelul adversarilor noştri.

Îmi cer scuze, gestul meu a fost incalificabil. E prima eliminare din viaţa mea… Mi-am pierdut cumpătul, pentru că mă uitam la jucător şi nu credeam că mai poate să continue. Nu ştiu cum s-a văzut la televizor, dar de acolo s-a văzut foarte urât. Regret, sigur că da. Dar poate dacă rămânea cartonaş galben poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. A contat, s-a întors decizia. La EURO risc să stau la tribuna oficială… risc să fiu suspendat şi să nu stau pe bancă la niciun meci la EURO“, a mai adăugat selecţionerul.

Citeşte şi: România este mare, se strigă calificare! Naționala U21 merge la EURO 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS