17.6 C
Craiova
joi, 17 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportCS Universitatea Craiova, pe podium la Hunedoara

CS Universitatea Craiova, pe podium la Hunedoara

Secția de orientare a Clubului Sportiv Universitatea Craiova are cu ce se lăuda după participarea la Campionatele Naționale de Ștafetă Mixtă și de Noapte. Acestea s-au desfășurat recent la Hunedoara și au fost organizate de Federația Română de Orientare, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, Primăria Municipiului Hunedoara și CS Orienteering Masters Hunedoara. Totodată s-a desfășurat și etapa a 7-a din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban, dar și cea de-a 8-a ediție a Trofeului Hunedoarei.

Cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz pentru CSU Craiova

Gruparea craioveană, condusă de profesorul-antrenor Emilian Minoiu și-a adjudecat cinci medalii de aur, două de argint și una de bronz la Hunedoara.

Astfel, sportivii de la CSU Craiova care au luat startul sâmbăta trecută în Campionatul Național de Sprint Urban au obținut următoarele rezultate:
-locul I la tineret feminin, prin Alexia Tudorache;
-locul I la tineret masculin, prin Lucas Tamaș;
-locul I la senioare, prin Andra Anghel;
-locul II la seniori, prin George Minoiu.

În aceeași zi s-a desfășurat proba de Noapte a Campionatului Național de Orientare. Traseele au variat între 4.900 metri cu o diferență de nivel de 175 metri la senioare și 8.900 m cu o diferență de nivel de 275 m la seniori. Sportivii CSU Craiova au alergat pe variante optime, obținând:

-trei titluri de campion național: Alexia Tudorache (tineret feminin), Lucas Tamaș (tineret masculin), Andra Anghel (senioare);

-medalii de argint: Marinela Piringiu (senioare), Alexandru Blejdea (seniori).

Spectacol în proba de Sprint Ștafetă Mixtă

Duminică, proba de Sprint Ștafetă Mixtă, considerată cea mai spectaculoasă, a adus din nou în prim-plan echipele CS Universitatea Craiova. În această probă, fiecare sportiv aleargă două curse, menținând suspansul până la final.

La tineret, după primele trei schimburi, primele două ștafete erau la diferență de câțiva metri. Constantin Deaconescu, în ștafetă cu Alexia Tudorache, a avut o evoluție excelentă în ultimul schimb, asigurând o victorie clară și titlul de campioni naționali.

La seniori, ștafetele formate din Andra Anghel / Alexandru Blejdea și Victoria Nosenco / George Minoiu au obținut medalia de aur, respectiv de bronz.

Citește și: Tenis de masă | Două perechi româneşti, calificate în optimi la dublu mixt la Europene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS