21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Situaţie alarmantă! România, doar locul patru la Trofeul Carpaţi

Handbal (f) / Situaţie alarmantă! România, doar locul patru la Trofeul Carpaţi

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Brazilia cu scorul de 34-31 (18-17), duminică, în ultimul meci din cadrul Trofeului Carpaţi, găzduit de BTarena din Cluj-Napoca. Astfel, în urma rezultatelor finale, fetele lui Florentin Pera s-au clasat pe locul al patrulea.

România a făcut o primă repriză destul de bună, a condus cu 4-2, 11-9 şi 14-12, dar Brazilia a marcat patru goluri la rând, intrând la pauză în avantaj, 18-17. Fetele noastre au reuşit o primă jumătate bună din punct de vedere ofensiv, reuşind să înscrie aproape din toate pozițiile. În partea secundă, Brazilia s-a desprins la şase goluri (26-20), tricolorele reuşind să reducă din ecart abia în ultimele minute.

Pentru formaţia antrenată de Florentin Pera au marcat Lorena-Gabriela Ostase 7 goluri, Bianca-Maria Bazaliu 6, Alicia-Maria Gogîrlă 5, Corina Elena Romina Lupei 3, Alisia Lorena Boiciuc 3, Oana-Doina Borş 2, Sorina Maria Grozav 1, Andreea Cristina Popa 1, Andra-Liviana Buzoianu 1, Mihaela Andreea Mihai 1, Ioana Rebeca Necula 1.

Așa cum s-a întâmplat și în primele două zile de turneu, lovitura simbolică de start a fost dată de două handbaliste emblematice ale echipei naționale a României: Valentina Ardean-Elisei, care antrenează în prezent echipa feminină a Universității Cluj-Napoca, și Ada Nechita. 

Ediția a 54-a a Trofeului Carpați a fost câștigată de Elveția, podiumul fiind completat de Brazilia și Slovacia. România a terminat pe poziția a 4-a, în timp ce Macedonia de Nord și Turcia s-au situat pe locurile 5 și 6.

Urmează marele test: Campionatul European!

România se pregăteşte pentru Campionatul European – EHF EURO 2024, care va avea loc în perioada 28 noiembrie-15 decembrie în Austria, Ungaria şi Elveţia.

Echipa antrenată de Florentin Pera va evolua în Grupa B, alături de Cehia (pe care o va întâlni pe 29 noiembrie), Muntenegru (1 decembrie) şi Serbia (3 decembrie).

Citeşte şi: Handbal (f) / România U16 a remizat cu Ungaria, dar a pierdut Trofeul Carpaţi la golaveraj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS