21.2 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Medalii frumoase pentru copiii de la LPS Petrache Trişcu la CN de juniori 4 şi U15

Lupte / Medalii frumoase pentru copiii de la LPS Petrache Trişcu la CN de juniori 4 şi U15

În perioada 25-27 octombrie, la Călăraşi, s-a disputat CN de lupte parter, juniori 4 și U15. Competiţia destinată tinerilor luptători din ţară a fost una acerbă, interesantă, iar cei mai valoroşi şi mai inspiraţi au reuşit să şi performeze. Printre cei prezenţi s-au aflat şi elevii de la LPS Petrache Trișcu Craiova, pregătiţi de Marius Cimpoeru, Aurel Cimpoeru şi Valentin Boboşca, care au obţinut medalii frumoase şi muncite.

Per total, copiii au bifat distincţii atât la juniori 4, cât şi la lupte U15, după cum urmează:

Juniori 4 – Alexia Capotă (Argint, cat. 52 kg), Luminiţa Rova (Bronz, cat. 32 kg), Nicolas Cimpoeru (Argint, cat. 52 kg, lupte libere), Gabriel Ghindaru (Loc 5, cat. 32 kg, lupte libere), Patrik Cimpoeru (Loc 5, cat. 48 kg, lupte libere), Marius Oană (Bronz, cat. 57 kg), Giuliano Bivolaru (Bronz, cat. 75 kg).

Lupte U15 – Luiza Ghindaru (Argint, cat. 54 kg feminin), Octavian Cercelaru (Aur, cat. 41 kg, lupte libere), Ricardo Dumitru (Bronz, 52 kg, lupte libere), Bogdan Cimpoeru (Loc 7, cat. 57 kg, lupte libere), Alina Covrig (Argint, cat. 42 kg feminin), Cristina Surcel (Bronz, cat. 46 kg feminin).

De asemenea, au fost obţinute şi două medalii pentru CSM Craiova de către Bogdan Şoimu (Bronz, cat. 52 kg, U15) şi Erika Poenaru (Bronz, cat. 66 kg, U15).

Nu în ultimul rând, rezultatele obtinute au adus şi cupe în clasamentul pe cluburi. LPS Petrache Trişcu a încheiat pe locul 2 la juniori 4 baieti şi U15 feminin si pe locul 3 la U15 băieți.

Aurel Cimpoeru: „Se vede un progres clar!“

Aurel Cimpoeru, unul dintre antrenorii copiilor craioveni, a discutat cu GdS despre evoluţiile tuturor de la ultima competiţie. Acesta s-a arătat încântat de nivelul elevilor săi şi de modul în care au gestionat meciurile .

„A fost o competiţie destul de bună. Este un turneu care, faţă de anul trecut, a adus la start mai mulţi sportivi, în jur de 380-400 la cele două categorii de vârstă. Ne bucură că această competiţie este apreciată de ceilalţi antrenori din ţară. Nu urmărim doar rezultate şi medalii aici, ci şi îmbunătăţirea „bagajului“ tehnic la lupta de parter. Faţă de anul trecut, se vede un progres atât în dreptul sportivilor noştri, cât şi la ceilalţi din ţară. Luptele au fost foarte aprige, meciurile strânse, deci suntem pe un drum bun. Felicit Federaţia pentru această iniţiativă. Cu siguranţă sunt încântat că toţi copiii au evoluat la un nivel înalt, că au fost puşi în dificultate. Sunt categorii de vârstă de 12 ani, respectiv 15 ani, deci avem mici luptători la început de drum, care trebuie să facă faţă presiunii şi chiar au reuşit acest lucru. Scopul competiţiei este să ne arate unde suntem în momentul de faţă, deci avem speranţe că aceşti copii vor face performanţe cât mai mari pe viitor.

Mai apar şi mici frustrări

Ca la orice competiţie, un rezultat nefast aduce puţină frustrare în rândul sportivilor. Totuşi, ei trec rapid peste acest „impas“ şi pregătesc cu ardoare următorii paşi.

„Unii fac de puţin timp acest sport şi îşi doresc să obţină o medalie. În momentul în care nu reuşesc, bineînţeles că apar frustrările şi supărările, dar acestea trec, pentru că ei ştiu ce au de făcut în continuare. Aş vrea să menţionez că cei care nu au luat medalie au avut o comportare foarte bună. De asemenea, Nicolas Cimpoeru, cel care a luat argintul, a făcut un concurs extraordinar din punctul meu de vedere. Îmi dă speranţe că pe viitor poate face mai mult. Toţi sunt în formare şi din punct de vedere emoţional, dar şi sportiv. Noi suntem alături de ei“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Handbal (f) / Pera şi Ostase au tras concluziile la finalul Trofeului Carpaţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS