26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet U20 / România a spulberat Georgia în meciul de debut de la Europeanul din Bănie

Baschet U20 / România a spulberat Georgia în meciul de debut de la Europeanul din Bănie

Naționala de U20 feminină a României a pornit cu o victorie entuziasmantă la Campionatul European – Divizia B, desfășurat la Craiova. Elevele lui Tiberius Piperea s-au impus la o diferență de aproape 60 de puncte în debutul în competiție, scor 102-44 cu Georgia.

Naționala noastră a dominat ostilitățile încă din primul sfert și nu le-au dat emoții în niciun moment fanilor și susținătorilor strânși în tribunele Polivalentei din Craiova. Româncele s-au distanțat încă din primul sfert, unul pe care l-au câștigat la o diferență de 19 puncte, scor 28-9. Tabela a continuat să se schimbe din ce în ce mai mult în dreptul „acvilelor“, care la cabine au intrat cu scorul de 49-19.

O nouă repriză, aceeași desfășurare

Nici în partea secundă lucrurile nu au stat altfel. România a lăsat-o un pic mai „moale“ în actul al treilea, dar în ultimele 10 minute s-au dezlănțuit. Fetele lui Piperea au adus nu mai puțin de 29 de puncte, iar la final s-au putut bucura de o primă victorie frumoasă, scor 102-44.

Cătălina Ion a fost MVP-ul partidei, ea terminând cu 16 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Alexia Frincu a fost principala marcatoare a României, cu 17 puncte. Kriszta Koman (14 puncte), Ana Ivan (13) și Ioana Velcea (12) au fost și ele în double-digits.

Următorul meci al României va avea loc duminică, 30 iulie, de la ora 18.00, împotriva Irlandei.

Citește și: David Popovici: „Ceea ce nu a mers perfect la Mondial poate fi rectificat la antrenament“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS