21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet (m) / Transfer interesant în Bănie! Marcu Badiu a semnat cu SCMU Craiova

Baschet (m) / Transfer interesant în Bănie! Marcu Badiu a semnat cu SCMU Craiova

SCMU Craiova a anunțat, joi seară, încă un transfer pentru stagiunea 2024/2025 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Internaționalul român Marcu Badiu vine în Bănie să pună „osul la bătaie“ sub comanda noului tehnician, Javier Carrasco! Badiu este al doilea transfer anunțat de Craiova pentru acest sezon, după David Vida.

Marcu Badiu are 23 de ani, măsoară 1.92 m și evoluează pe poziția 2 (shooting guard). În sezonul precedent a avut medii de 5.2 puncte, 1.6 recuperări și 1.3 pase decisive. Baschetbalistul a avut doi ani dificili în tricoul Rapidului. La primul an alături de feroviari, el a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. El a revenit pe parchet în toamnă, dar a apucat să joace doar patru minute în sezonul 2023/24, într-un meci cu FC Argeș, înainte să se accidenteze din nou, scrie Baschet.ro.

De-a lungul carierei sale, Badiu a mai jucat la Dinamo București și CSO Voluntari. El are în palmares două Cupe ale României și o medalie de bronz în campionat, toate obținute în tricoul Voluntariului. El a fost desemnat MVP-ul ambelor finale de cupă castigate.

BUN VENIT, MARCU BADIU! Baschetbalistul român Marcu Badiu se alărură echipei de baschet SCM Universitatea Craiova! Noul nostru fundaș poate evolua pe pozițiile 1 și 2, măsoară 1.92 m și este născut pe 24 noiembrie 2000. Badiu a mai jucat în cariera sa pentru Dinamo București, CSO Voluntari și Rapid, iar începuturile sale în baschet au avut loc în Turcia. Este jucător de Echipa Națională a României. Îi urăm mult succes în Bănie!“, se arată și în comunicatul SCMU Craiova.

Citește și: Baschet / David Vida, primul jucător care i se alătură lui SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS