13.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbal / Honved – „U“ Craiova, scor 0-0. Am ratat victoria!

Fotbal / Honved – „U“ Craiova, scor 0-0. Am ratat victoria!

Universitatea Craiova s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a obținut un rezultat pozitiv în meciul susținut în această seară pe stadionul „ETO Park“ din Gyor, în fața formației ungare Honved Budapesta. A fost 0-0 în această primă întâlnire din cadrul turului doi preliminar al Ligii Europa, dar puteam câștiga dacă „leii“ erau mai inspirați în fața porții.

Știința a etalat un joc bun, de tatonare, în prima jumătate de oră și și-a creat și două oportunități de gol prin Carlos Fortes, dar acesta nu a găsit soluțiile cele mai bune în fața porții adverse.

A urmat o ușoară dominare a gazdelor, asta și pe fondul unui joc dur, la intimidare, din care au avut cel mai mult de suferit Nicușor Bancu și Stephane Acka. Ambii au intrat la cabine plini de sânge, după niște contacte trecute destul de ușor cu vederea de către arbitrul scoțian.

De remarcat faptul că defensiva noastră nu a mai făcut prostii, iar Pigliacelli a fost la post la singura ocazie periculoasă a ungurilor.

Roman a „înviorat“ atacul

După pauză, alb-albaștrii au fost și mai „obraznici“ în faza ofesnivă. Papură l-a schimbat pe Fortes cu Mihai Roman, iar atacantul craiovean a avut de două ori rolul de servant. Prima dată a avut o incursiune pe dreapta și i-a pasat în fața porții lui Vătăjelu, dar acesta a șutat în blocaj. Apoi l-a găsit excelent în careu pe Bărbuț, dar nici acesta nu a reușit să-l învingă pe portarul ungurilor.

Universitatea Craiova a stat bine și la capitolul fizic, dovadă că a încheiat meciul în atac, cu o ocazie uriașă a lui Kelic.

La acest meci au fost prezenți și circa 300 de membrii au Peluzei Nord, care au dominat în multe momente fondul sonor și s-au comportat exemplar pe toată durata întâlnirii.

Honved: Levkovich – Uzoma, Batik, Kamber, Lovric (’75, Niba), Kukoc – Gazdag, Kesztyus, Bano Szabo – N’Gog (’81, Cipf), Moutari (’66,V. Kulach). Antrenor: Giuseppe Sannino.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Cicâldău (’90+1, V. Constantin), Mateiu, Qaka (’65, Ivanov) – Bărbuț, Fortes (’46, M. Roman), Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonașe galbene: Batik ’19, Bano Szabo ’23, Gazgag ’84 / Qaka ’25, Bancu ’45+8, Roman ’61, Kelic ’85.

Au arbitrat: Kevin Clancy – Graeme Stewart, Sean Carr; Euan Anderson (Scoţia).

Manșa secundă va avea loc joi, 1 august, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Până atunci, Știința o va întâlni duminică, de la ora 18.00, tot în Bănie, pe nou promovata Chindia Târgoviște, partida contend pentru etapa a treia din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS