0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSemne bune, „leilor”! Universitatea Craiova, în ascensiune ca joc și rezultate

Semne bune, „leilor”! Universitatea Craiova, în ascensiune ca joc și rezultate

Universitatea Craiova se află la cel de-al treilea rezultat pozitiv de la plecarea lui Corneliu Papură. Primele două, în campionat, cu Iași și Dinamo, s-au realizat sub comanda „secundului” Dragoș Bon. Tânărul antrenor a demonstrat că stăpânește limba română și a știut să le redea jucătorilor plăcerea de a juca.

„Armele” acestuia au fost apropierea față de jucători, știința de a-i motiva și interpretarea jocului într-un mod propriu și eficient, cu mici modificări în primul 11. Cu el pe margine, alb-albaștrii au început să fie mai exacți și mai bătăioși. Au fost mai determinați și au arătat ceva mai bine din punct de vedere fizic. Au apărut practic primele semne că noii preparatori sosiți în Bănie, portughezul Rui Stantos și scoțianul Ian Coll, alături de Daniel Ene, au început să-i pună pe băieți pe picioare.

Dragoş Bon are un mare merit și în privința ascensiunii a doi jucători, ce până acum aveau mari datorii către fani. Primul este George Cîmpanu. A apărut des în combinaţiile „leilor”, a marcat și a creat mereu panică în careurile adversarilor. E clar că se va impune în primul unsprezece. Al doilea fotbalist este Andrei Ivan. Contestat în nenumărate rânduri în prima parte a campionatului, „Jdechi” a contribuit din plin la victoriile Științei din 2021 cu goluri și nu numai. Andrei Ivan a renăscut, parcă, de câteva meciuri. Cu siguranță ne va bucura în continuare cu tumbele sale.

„Nea Mărin” a reglat lucrurile din mers

Universitatea Craiova a intrat la începutul acestei săptămâni pe mâna grecului Marinos Ouzounidis, un antrenor apreciat în fotbalul elen. „Nea Mărin” nu a avut la dispoziție prea mult timp să-și impună ideile de joc, dar a venit cu un alt suflu. Și, totuși, evoluția Științei la Botoșani, din Cupă, în fața unei echipe bune și un teren greu, a fost din nou cu plus. Juveții au arătat mai multă seriozitate, responsabiltate, calmitate și eficiență. Au fost inspiraţi în plan ofensiv şi altruişti în cel defensiv. S-a jucat cu cap și s-a văzut „mâna” antrenorului! Pressingul avansat și de lungă durată (!), ce i-a sufocat pe moldoveni în primele 70 de minute, a demonstrat că „leii” stau și mai bine din punct de vedere fizic.

În acest joc a apărut și șansa! Facem referire la penaltiul obținut de Andrei Ivan la prima acțiune a Științei și transformat de Alex Cicâldău.

De apreciat liniștea oferită de Mirko Pigliacelli și toți fundașii, efortul depus și inventivitatea mijlocașilor în multe momente, dar și presiunea continuă pusă de atacanții olteni pe defensiva moldavă.

Este adevărat că a fost doar o victorie la limită, dar a fost muncită cu cap și meritată. E clar că lucrurile reintră pe un drum bun, dar trebuie ca Marinos Ouzounidis și staff-ul său să facă reglajele într-un timp cât mai scurt. Asta pentru ca șansele să îndeplinească marele vis al oltenilor, eventul, să fie cât mai mari. O altă misiune pe care o are strategul grec este să-i scoată din letargie pe unii dintre jucătorii veniți pe cai mari, cum ar fi Căpățînă, Mamut și chiar Ofosu. Baftă Mister, că e nevoie și de așa ceva!

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS