17 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJeremy Huyghebaert s-a despărţit de FCU Craiova! Un italian a ajuns sub comanda lui Janeiro

Jeremy Huyghebaert s-a despărţit de FCU Craiova! Un italian a ajuns sub comanda lui Janeiro

FCU Craiova a anunțat marți despărțirea de fundașul belgian Jeremy Huyghebaert (34 de ani), unul dintre cei mai vechi jucători din lot. Acesta juca pentru trupa lui Janeiro din iulie 2020, după ce a venit liber de contract de la Mouscron.

În sezonul 2022, Jeremy Huyeghebaert a jucat în 36 de meciuri și a reușit o pasă de gol. Belgianul a adunat 100 de meciuri pentru FCU. Titular în prima parte a sezonului, belgianul nu a mai prins minute după transferul brazilianului Matheus Mascarenhas.

„Merci, Jeremy! După trei sezoane petrecute în Bănie, a venit momentul să ne luăm rămas bun de la unul dintre cei mai importanți jucători din lotul Științei, Jeremy Huyghebaert. Clubul îi mulțumește pentru tot ce a realizat de-a lungul timpului și îi urează multă baftă în următoarea provocare fotbalistică”, este mesajul clubului din Bănie.

De asemenea, jucătorul belgian a postat un mesaj pe o reţea de socializare, anunţând despărţirea de echipa pentru care a evoluat în ultimii ani.

„După 3 ani și 100 de meciuri oficiale pentru FCU, a sosit momentul pentru mine și familia mea să vă spunem la revedere. Am trăit multe momente frumoase pe teren și în afara lui în acești 3 ani. Mi-aș fi dorit să câștig ultimul meci și să vă ofer calificarea în Europa, dar istoria a decis altfel. Vrem să mulțumim tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit în viața noastră. Mulțumim suporterilor pentru susținerea lor”, a scris Jeremy Huyghebaert, pe rețelele de socializare

300.000 de euro este cota pe piață a lui Jeremy Huyghebaert, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. 

Andrea Padula va juca în Superligă din sezonul viitor

În cursul zilei de marţi, FCU a oficializat al treilea transfer al verii, după Moses Abbey și Vladislav Blănuță. Fotbalistul italian Andrea Padula, care are în CV echipe precum FC Basel și Monza, a semnat cu gruparea lui Adrian Mititelu. În stagiunea precedentă, Padula a evoluat pentru AC Bellinzona în liga secundă din Elveţia, iar în vară i-a expirat contractul.

Rămas liber de contract, Padula a fost contactat de FCU Craiova și în câteva zile a fost convins să semneze. Postul de bază al lui Andrea Padula este de fundaș stânga, însă poate juca inclusiv în poziția de mijlocaș stânga sau ca fundaș dreapta. Italianul nu a mai avut contact cu fotbalul din luna ianuarie.

Oltenii au oficializat transferul prin intermediul unui comunicat postat pe rețelele de socializare.

„Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că fotbalistul cu dublă cetățenie, atât italiană, cât și română, Andrea Padula, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până în vara anului 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. În vârstă de 27 ani, fotbalistul născut în Elveția, la Mendrisio, Andrea a evoluat ultima dată în al doilea eșalon din Elveția, la AC Bellinzona, club care l-a cumpărat, în vara anului 2022, de la FC Basel.

Fundașul stânga, care poate evolua și pe flancul drept, a bifat 20 meciuri în tricoul lui Basel, în perioada 2020-2022. De-a lungul carierei, acesta a mai jucat pentru: Chiasso, Monza, Wil, Basel și Bellinzona. Fundașul cu dublă cetățenie va îmbrăca tricoul cu numărul 72. Mult succes în tricoul alb-albastru, Andrea!”, se arată pe pagina de Facebook a clubului patronat de familia Mititelu.

În weekend s-au reunit şi pornesc spre Germania

FCU Craiova s-a reunit în cursul zilei de sâmbătă, iar Joao Janeiro (41 de ani), noul antrenor al echipei, a susținut şi prima ședință de pregătire. Menţionăm faptul că portughezul nu a avut la dispoziție toți jucătorii. Unii dintre ei au avut permisiunea clubului de a amâna revenirea din vacanță.

În perioada 24 iunie-4 iulie, oltenii vor merge în Germania în cantonament, înainte de startul noului sezon.

Citeşte şi: Farul Constanța dă peste campioana Moldovei în primul tur al Ligii Campionilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS