7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia – Andorra | Edward Iordănescu, prins în calcule

România – Andorra | Edward Iordănescu, prins în calcule

Naţionala României o întâlneşte, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, pe Andorra, într-o partidă contând pentru pentru Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Având în vedere sancţiunea primită de FRF din partea UEFA, partida se va juca fără spectatori. Accesul în tribune a fost permis doar copiilor sub 14 ani.

Disputa de pe cel mai mare stadion al țării va fi arbitrată de o brigadă din Estonia, compusă din centralul Kristo Tohner, asistenții Silver Koiv și Sten Klaasen, respectiv rezerva Juri Frischer. VAR-ul va fi asigurat de germanii Harm Osmers și Pascal Muller.

Reamintim că joi, România a terminat la egalitate cu Belarus, 0-0, pe Stadionul „Szusza Ferenc“ din Budapesta. România se menţine pe locul secund al Grupei I, cu 13 puncte, după Elveţia, 14 puncte. Clasamentul este ocupat în continuare de Israel (11 puncte), Kosovo (7), Belarus (5) şi Andorra (2).

„După toate calculele, avem nevoie 4 sau 6 puncte pentru a ne califica“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a declarat că prima reprezentativă mai are nevoie de 4 sau 6 puncte în ultimele 3 partide pentru a se califica la EURO 2024.

„Suntem total la mâna noastră. Depindem doar de noi, nu de jocul rezultatelor. Cu siguranţă ar fi fost mult mai uşor pentru noi dacă am fi câştigat cu Belarus. Poate am fi putut obţine o calificare mai repede decât ne gândeam la începutul campaniei. Nu s-a întâmplat, dar am rămas în continuare cu şanse importante. Suntem neînvinşi în grupă! Mai sunt 3 partide şi după toate calculele pe care le-am făcut e posibil să avem nevoie fie de 4 puncte, fie de 6 pentru a ne califica. Asta în funcţie de jocul rezultatelor. Primele 3 puncte trebuie să le aducem cu Andorra. Apoi să mai obţinem 1 sau 3 puncte ca să mergem la Campionatul European“, a afirmat el.

„Nu-mi e frică de Andorra! Nu mi-a fost frică de nimeni, indiferent de adversar. Avem respect pentru toţi adversarii, iar Andorra a făcut în meciurile precedente multe lucruri bune. A blocat Kosovo în deplasare, aşa că suntem în gardă. Dar nu avem decât varianta victoriei. Trebuie să consolidăm lucrurile bune făcute în meciul cu Belarus, doar că trebuie să gestionăm mai bine lucrurile atunci când ajungem la finalizare“, a adăugat selecţionerul.

„Le mulțumesc copiilor“

Edward Iordănescu speră ca echipa naţională să îi facă fericiţi pe copiii care vor fi duminică seara în tribunele Arenei Naţionale.

„Nu poate să fie decât o bucurie faptul că cei mici vor fi alături de echipa naţională. Eu le mulţumesc copiilor, pentru că ştiu că ei se bucură pentru echipa naţională pe care o au mereu în sufletele lor. De asemenea, le mulţumesc părinţilor care îi lasă pe copii la o oră aşa târzie pe stadion, dar şi profesorilor care îi vor însoţi. De aceea noi toţi promitem că vom da tot ce avem mai bun, pentru că vrem să îi trimitem fericiţi acasă pe copii“, a menţionat tehnicianul.

Citește și: U19 | România a dat de pământ cu San Marino în calificările pentru EURO 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS