21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDenis Alibec: „Această generaţie merită o calificare din grupe la EURO 2024“

Denis Alibec: „Această generaţie merită o calificare din grupe la EURO 2024“

Naţionala României întâlneşte Bulgaria şi Liechtenstein, în 4 (ora 21:30), respectiv 7 iunie (ora 21:00), ambele pe Stadionul „Steaua“ din Capitală, în ultimele partide test înaintea participării la EURO 2024. La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va face parte din Grupa E, alături de Ucraina, Belgia şi Slovacia.

Atacantul Denis Alibec s-a arătat încrezător în şansele României de a trece de grupe la EURO 2024. El a afirmat că actuala generaţie de jucători merită acest parcurs.

„Eu simt că vom trece de grupe la EURO, acum vom vedea ce va fi. Trebuie să arătăm cel puţin la fel de bine cum am arătat la meciul cu Elveţia. Cred că generaţia aceasta merită o calificare din grupe şi sperăm să o facem. Cred că această calificare ne-a apropiat foarte mult de suporteri, i-am recâştigat, să spun aşa“, a declarat Alibec, la FRF TV.

„Trebuie să atacăm“

Referitor la meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele dinaintea EURO 2024, Alibec a spus că naţionala României trebuie să marcheze cât mai multe goluri pentru a căpăta încredere pentru turneul final.

„Îmi era foarte dor de echipa naţională, suntem pregătiţi pentru drumul acesta. Mă simt foarte bine la echipa naţională. Mă simt important în cadrul echipei, şi cred că am multe de dat la acest campionat european. Am avut o formă bună continuă în ultimul timp şi asta m-a ajutat foarte mult. Trebuie să mergem să atacăm la aceste două meciuri amicale. Trebuie să reuşim să marcăm multe goluri pentru a căpăta încredere, să mergem la turneul final cu gândul de a câştiga la fiecare meci“, a mai spus Denis Alibec.

Citește și: Superliga | Bogdan Andone şi-a prelungit contractul cu FC Botoşani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS