21.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Adrian Rus: „Am câştigat doar un meci, trebuie să fim echilibraţi“

EURO 2024 | Adrian Rus: „Am câştigat doar un meci, trebuie să fim echilibraţi“

-

Naţionala României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European din Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, la Munchen, în Grupa E. Pentru tricolori urmează un meci cu Belgia, sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22.00, la Koln, apoi contra Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt.

Fundaşul Adrian Rus a declarat că el şi colegii săi trebuie să rămână echilibraţi şi conştienţi că au câştigat doar un meci.

„Euforia a fost mare ieri după meci, dar de dimineaţă ne-am trezit şi am realizat că trebuie să fim echilibraţi. Trebuie să fim conştienţi că am câştigat doar un meci, primul din grupă. Aşa că trebuie să fim echilibraţi şi să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate, la fel ca pe primul. Într-adevăr, este o victorie istorică, doar a doua a României la un Campionat European, însă trebuie să fim echilibraţi şi să avem curaj. Îmi doresc ca această unitate, acest spirit de echipă să meargă mai departe, pentru că România merită. Iar când ai 40.000 de suporteri în spate e greu să te învingă cineva.

Avem o încredere foarte mare acum, ne bucurăm că am câştigat primul meci. Ăsta a fost şi scopul, să începem foarte bine. A fost un moment incredibil, am visat aşa ceva, ne bucurăm pentru toţi suporterii şi sper ca în continuare să îi facem fericiţi. Dacă îmi spunea cineva înainte că batem cu 3-0, credeam. Eu încredere am avut mereu. Nu ne e frică de nimeni şi ne putem duela cu orice adversar“, a spus Rus.

„Ne va fi greu în continuare“

Adrian Rus este de părere că România poate să câştige în faţa Belgiei, aşa cum a făcut-o luni seara Slovacia.

„Pot spune că a fost o surpriză să câştige Slovacia în faţa Belgiei, dar fotbalul este imprevizibil. Slovacii au făcut un meci foarte bun, s-au apărat foarte bine. Sper ca şi noi să facem un joc bun (n.r. – împotriva Belgiei), să ne apărăm foarte bine, să fim organizaţi şi agresivi, pentru că, de ce nu, şi noi putem să îi învingem. Când joci pentru naţională nu poţi să intri relaxat pe teren. Ne va fi greu în continuare, dar şi până acum a fost presiune. Am surprins lumea, dar eu sper ca şi în continuare să producem rezultate şi să ne atingem scopul“, a precizat fotbalistul.

Citeşte şi: Universitatea Craiova a oficializat transferul lui Carlos Mora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

BNR a redus dobânda cheie la 6,75% pe an

Banca centrală informează că, începând cu 8 iulie 2024,...

ȘTIRI GdS