21.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | România – Belgia 0-2. S-au trezit „diavolii“!

EURO 2024 | România – Belgia 0-2. S-au trezit „diavolii“!

Naționala României a pierdut, scor 0-2, partida susținută sâmbătă seară, la Koln, în fața reprezentativei Belgiei, contând pentru etapa a doua din Grupa E a Campionatului European din Germania.

În celălalt meci din Grupa E, disputat vineri, Ucraina a învins-o pe Slovacia cu 2-1.

Clasament: 1. România 3 puncte (golaveraj 3-2), 2. Belgia 3 (2-1), 3. Slovacia 3 (2-2), 4. Ucraina 3 (2-4).

Etapa 3 (ultima) | miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, ora 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, ora 19.00).

Tricolorii, neinspirați în prima parte

În prima repriză, Belgia a controlat duelul, iar România a etalat un joc destul de timid.

„Diavolii roșii“ au deschis scorul rapid, prin Youri Tielemans, care a primit o minge de la Romelu Lukaku și a șutat la colțul din stânga (’2, 0-1).

Tricolorii s-au precipitat în mai multe rânduri pe parte de construcție, dar fundașii noștri, în frunte cu Nicușor Bancu, au reușit să stopeze contraatacurile belgienilor. În plan ofensiv, elevii lui Edward Iordănescu au fost periculoși prin Drăgușin, Drăguș și Valentin Mihăilă, care a impresionat prin viteza sa, nu și prin inspirația la finalizare.

A doua repriză a fost pe contre, dar n-am marcat

La reluare s-a jucat pe contre, iar Belgia a reușit să marcheze din nou, prin Lukaku, cu un șut de la 16 metri, dar VAR-ul a anulat reușita pe motiv de offside (’64).

Lukaku a fost blocat apoi, extraordinar, de Niță, care s-a opus și altor șuturi periculoase.

Dacă în prima repriză, Mihăilă a irosit două mari ocazii, în partea secundă Man a fost omul „negru“, ratând două oportunități rare, una de singur cu portarul (’68).

„Diavolii“ au rezolvat meciul la o fază care nu anunța nimic. A fost o degajare lungă a portarului, o deviere până la De Bruyne, care i-a luat fața lui Drăgușin, a pătruns în careu și a trimis în plasă de la 11 metri (’80, 0-2).

România s-a bătut până la final, iar ultima mare ocazie a irosit-o prin Denis Alibec (’83).

BELGIA: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen –  Doku (’72, Carrasco), Tielemans (’72, Mangala), Onana, Theate (’77, Debast) – De Bruyne, Lukaku, Lukebakio (’56, Trossard). Selecționer: Domenico Tedesco.

ROMÂNIA: Niță – Rațiu (’90, Sorescu), Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin (’68, Olaru) – Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă (’68, I. Hagi) – Drăguș (’81, Alibec). Selecționer: Edward Iordănescu.

Cartonașe galbene: Lukebakio ’35 / Bancu ’59, Olaru ’68.

Au arbitrat: Szymon Marciniak – Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik;Donatas Rumšas.
VAR: Tomasz Kwiatkowski – Bartosz Frankowski, Nejc Kajtazovic.

Citește și: EURO 2024 | Georgia şi Cehia au încheiat la egalitate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS