30.1 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Tricolorii, mulțumiți de joc, nu și de rezultatul meciului cu Belgia

EURO 2024 | Tricolorii, mulțumiți de joc, nu și de rezultatul meciului cu Belgia

Naţionala României a fost învinsă de selecţionata Belgiei cu scorul de 2-0, sâmbătă seară, pe „Cologne Stadium“ din Koln, în etapa a doua din Grupa E a Campionatului European din Germania. Acest eșec a complicat lucrurile în grupă, trei echipe având șansa de a se califica în optimi, deznodământul urmând să fie aflat miercuri, în ultima rundă.

Clasament: 1. România 3 puncte (golaveraj 3-2), 2. Belgia 3 (2-1), 3. Slovacia 3 (2-2), 4. Ucraina 3 (2-4).

Etapa 3 (ultima) | miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, ora 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, ora 19.00).

La finalul întâlnirii, mai mulți jucători ai României au făcut declarații legat de acest joc cu Belgia, dar și despre așteptările confruntării decisive cu Slovacia.

Florin Niţă: Am pierdut cu capul sus“

Portarul României, Florin Niţă, a declarat că tricolorii au pierdut „cu capul sus“, că s-au luptat de la egal la egal cu un „colos al fotbalului“.

„Ne-am luptat de la egal la egal cu un colos al fotbalului. Din păcate am pierdut în această seară, dar am pierdut cu capul în sus. Din păcate ăsta este fotbalul. Au avut două ocazii şi au dat două goluri.

Eu mi-am făcut treaba şi nimic mai mult. Asta e cel mai important pentru mine, să dau ce e mai bun din mine pe teren. Îmi doresc ca la Frankfurt să ne montăm mult mai bine şi la final să ieşim învingători şi să ne bucurăm de calificare, asta îmi doresc eu.

Îmi pare rău că nu am putut face mai mult. Mi-am dorit să facem aceşti spectatori fericiţi, cât şi pe cei care ne urmăresc din ţară. Mi-am dorit să-i facem fericiţi din nou, dar, din păcate, atât s-a putut în această seară. Suntem optimişti pentru meciul următor“, a spus Florin Niţă, la Pro TV.

Radu Drăguşin: „Nu cred că ne va demoraliza înfrângerea cu Belgia“

Fundaşul Radu Drăguşin a menționat că naţionala României nu va fi demoralizată de această înfrângere cu Belgia. Asta în perspectiva ultimului meci din grupă, cu Slovacia, hotărâtor pentru calificarea în optimile de finală.

„Am întâlnit un adversar de calibru. Știam că au jucători care pot face diferenţa oricând. Nu ştiu ce ne-a lipsit. Am avut ocazii, am reuşit în a doua parte a jocului să ţinem mingea la noi, să pasăm, dar până la urmă nu am dat gol. Şi asta a contat, ei au fructificat mai bine ocaziile lor şi ăsta a fost meciul. E foarte greu să începi meciul aşa de la 1-0 (pentru Belgia), se pare că astăzi ne-a lipsit ceva şi nu am reuşit să revenim. Dar am încredere în colegii mei în continuare. Nu cred că ne va dă moraliza acest rezultat. Suntem încă pe primul loc, avem şanse şi vom lupta în ultimul meci pentru totul sau nimic“, a punctat Radu Drăgușin.

Nicolae Stanciu: „Aşteptăm meciul cu Slovacia pentru a rezolva calificarea acolo“

Căpitanul României, mijlocașul Nicolae Stanciu, a afirmat că aşteaptă ultimul meci din grupă, cel cu Slovacia, pentru a rezolva calificarea în optimie CE 2024.

„Noi am încercat să forţăm şi în prima repriză sau să începem tare, dar a venit golul lor chiar în minutul 2. Asta ne-a dat peste cap, nu este chiar uşor să revii după un gol luat în minutul 2. Dar cred eu că ne-am descurcat destul de bine. Am avut şi noi şansele noastre de a marca, dar, din păcate, nu am făcut-o azi. Au intrat toate golurile cu Ucraina. Ştiam că trebuie să suferim în faţa unei echipe precum Belgia. Şi azi am suferit. Puteam să închidem calificarea din această seară, asta ne-am dorit, dar, totuşi, am jucat împotriva unui adversar puternic. Cred că şi noi dacă reuşeam să egalăm, poate că alta era soarta meciului. Poate că ei nu mai reveneau pe tabelă. Eu sunt mândru de colegii mei, de cum am luptat azi 90 de minute. Acum trebuie să ne refacem şi să aşteptăm meciul cu Slovacia, să rezolvăm calificarea acolo“, a spus Nicolae Stanciu.

Denis Drăguş: „România trebuie să sufere până la ultimul meci

Atacantul echipei naţionale, Denis Drăguş, a punctat că România trebuie să sufere până la ultimul meci pentru calificare, dar că nu este deranjant, pentru că el şi colegii săi sunt obişnuiţi să le fie greu.

„România trebuie să sufere până la ultimul meci. Ne-am obişnuit să ne fie greu. Dar am arătat că în final suntem fericiţi. Eu am încredere în echipă. Da, am pierdut un meci cu o echipă foarte bună, dar trebuie să luăm lucrurile pozitive. Asta este, mergem să ieşim din grupă. Fanii au fost senzaţionali, sunt la un cu totul alt nivel. Nu cred că am văzut ceva asemănător la alte echipe la acest European.

Am intrat un pic mai greu în meci, am luat un gol repede. Însă cred că am arătat că puteam şi noi să marcăm. Am avut ocaziile noastre, însă, într-adevăr am întâlnit o echipă extraordinară cu jucători de o calitate incredibilă. Dar cred că ne-am ridicat la nivelul meciului. Puteam să egalăm. Acum trebuie să analizăm, să vedem ce facem la următorul meci şi să mergem să ne calificăm“, a afirmat Denis Drăguș.

Citește și: EURO 2024 | Edward Iordănescu: „E o grupă nebună! E momentul adevărului“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS