35.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova a pierdut amicalul cu Pafos. Mitriță s-a accidentat!

Universitatea Craiova a pierdut amicalul cu Pafos. Mitriță s-a accidentat!

Universitatea Craiova a pierdut, scor 1-2, partida amicală susținută duminică, prima din cadrul cantonamentului din Austria, în formației cipriote, Pafos FC.

Alb-albaștrii au deschis scorul rapid. Elvir Koljic a pus latul de la 4 metri la o pasă venită de la Crețu, după o fază cursivă (’5, 1-0).

Ciprioții au restabilit egalitatea în minutul 11, cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri (1-1).

Din păcate, la scurt timp de la golul egalizator, Alex Mitriță a fost lovit de un adversar și a părăsit terenul accidentat. În locul „Piticului Atomic“ a intrat Lyes Houri, care a făcut o mare risipă de efort.

Ușor-ușor, alb-albaștrii au ajuns să fie dominați de Pafos, care a avut mai multe acțiuni pe partea lui Vlădoiu, dar fie le-a rezolvat Maldonado, fie „Popică“. În plan ofensiv, Andrei Ivan și Crețu s-au mai apropiat de poartă periculos, dar cam puțin pentru o echipă cu pretenții.

Repriza secundă, destul de săracă în ocazii

La reluare, Costel Gâlcă a operat o serie de schimbări. Una a fost interesantă: Crețu fundaș central timp de 15 minute. E semn că tehnicianul caută soluții după plecarea lui Raul Silva.

Universitatea Craiova a fost la un pas de golul doi în minutul 50, la un șut bun al lui Căpățână. A urmat un șut pe lângă poartă expediat de Markovic, apoi jocul a continuat într-o notă de tatonare, fără ocazii notabile la nicio poartă. Asta până în minutul 81, când ciprioții au făcut 2-1, prin Twumasi, cu un șut puternic de la 17 metri la colțul din stânga al porții.

Spre final și-a făcut apariția pe teren și ultimul sosit în tabăra Științei, Carlos Mora. Acesta a încercat să intre în combinații și a avut și o finalizare cu capul, pe lângă poartă, după un corner bătut de pe dreapta (’87). S-a simțit faptul că are nevoie de timp ca să se integreze în jocul alb-albaștrilor.

Universitatea Craiova:

Prima repriză: L. Popescu – Vlădoiu, Maldonado, Bușe, Benga – Crețu, Petculescu – Bană, Mitriță (’16, Houri), Ivan – Koljic.
Repriza a doua: Silviu Lung jr. – Gașpăr, Crețu (’60, Zajkov), Badelj, Ndong – M. Căpățână, Lăpădătescu – David Barbu, Houri (’79, Ninaci), Danciu – Markovic (’69, Mora).
Rezerve neutilizate: Matei Goga, David Lazar.
Antrenor: Costel Gâlcă.

Pafos FC:

Michael Neofytos – Matias Melluso, Josef Kvida, David Goldar, Bruno Felipe Souza da Silva, Jairo Macedo da Silva, Jair Diego Alves de Brito, Onni Simonpoika Valakari, Diogo Rovaris Dalligna, Pedro Henrique Rocha, Joao Pedro Araujo Correia.

Rezerve: Nitai Greis, Antonio Cikac – Patika Glebs, Kevin Monteiro. Kostas Pileas, Neofytos Ioannou, Michael Demetris, Kelasov Platon, Muamer Tankovic, Christos Evzona, Moustapha, Patrick Twumasi, Vlad Mihai Dragomir, George Kalotas.
Antrenor: Juan Carlos Carcedo Mardones (Spania).

Următorul joc de verificare al Științei este programat luni, tot de la ora 19.00, oponentă fiindu-i Legia Varșovia.

Citește și: EURO 2024 | Tricolorii, mulțumiți de joc, nu și de rezultatul meciului cu Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS