35.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAmical | Universitatea Craiova – Legia Varșovia 1-0. Gol superb al lui Căpățână!

Amical | Universitatea Craiova – Legia Varșovia 1-0. Gol superb al lui Căpățână!

Universitatea Craiova a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în partida amicală susținută luni seară, în fața Legiei Varșovia, în cadrul cantonamentului pe care-l susține în Austria. Pentru Știința a fost cel de-al doilea test al verii, în primul cedând cu 2-1 în fața formației cipriote Pafos FC. Pentru gruparea olteană urmează un test cu formația bulgară Ludogorets, acesta urmând să se desfășoare sâmbătă.

Prima repriză a fost anostă

Alb-albaștrii au început bine meciul. Au avut cursivitate în pase, au ajuns la poartă din combinații, dar prima ocazie notabilă a venit abia în minutul 23, când Ivan a șutat peste poartă, de la circ 20 de metri. Atacul a suferit și în această primă repriză. Știința nu a avut cu ce se lăuda până la pauză, în afara a doua acțiuni din care au rezultat cornere.

În minutul 42 Maldonado a părăsit terenul accidentat, după o intrare cu talpa a unui polonez. Din fericire, la pauză a fost pus pe picioare de staff-ul medical, astfel că și-a reluat locul în echipă.

În replică, leșii au fost bătăioși și au atacat mai mult pe flancuri. Prima mare ocazie au ratat-o în minutul 16, când Laurențiu Popescu a rezolvat cu corner o situație de unu la unu. „Popică“ a scăpat apoi cu poarta „curată“ la un șut periculos de pe stânga, mingea trecând periculos prin fața porții, după o minge pierdută de Barbu (’21). Polonezii au mai fost periculoși în minutul 38, la un corner, când mingea s-a „plimbat“ prin careu, dar Ndong a reușit să rezolve situația.

Mihai Căpățână, gol superb

La reluare, monotonia s-a „stricat“. Știința a fost la un pas de deschiderea scorului prin Andrei Ivan, după o lansare a lui Crețu, dar portarul Legiei a intervenit salvator (’48). A urmat un șut bun, dar pe lângă poartă, al lui Koljic, după o fază frumoasă creată de Ivan pe partea stângă (’54).

În replică, leșii au avut o bară, după un șut puternic de la 20 de metri (’58). Apoi „Popică“ a apărat un șut de la 16 metri, demonstrând o formă excelentă (’61).

Știința a reușit să deschidă scorul printr-un șut superb al lui Căpățână, o „bombă“ de la circa 20 de metri ce s-a dus la colțul din dreapta (’63, 1-0).

Polonezii au luat cu asalt poarta noului intrat Goga, dar acesta și apărătorii săi au reușit să mențină rezultatul până la final.

Universitatea Craiova:

Prima repriză: L. Popescu (’62, Goga) – Gașpăr, Maldonado, Badelj, Ndong – Crețu, Căpățână – Danciu, Houri, Barbu – Ivan.

Repriza a doua: L. Popescu – Căpățână, Maldonado (’56, Zajkov), Badelj, Ndong (’66, Benga) – Crețu, Houri (’56, Petculescu) – Bană, Mora, Ivan (’72, Barbu) – Koljic.

Rezerve neutilizate: S. Lung jr., Lazar – Vlădoiu, Bușe, Ninaci.
De menționat faptul că Alex Mitriță și Jovan Markovic au rămas în tribună, fiind accidentați.

Legia Varșovia: Tobiasz – Pankov, Ziolkowski, Kapuadi, Wszolek, Goncalves, Elitim, Luquinhas, Baku, Majchrzak, Gual.

Citește și: Juniori | FC Milan Academy Craiova a câștigat, din nou, Cupa Stelele Viitorului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS