21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReal Madrid a anunţat plecarea lui Nacho Fernandez

Real Madrid a anunţat plecarea lui Nacho Fernandez

Real Madrid a oficializat marţi, prin intermediul unui comunicat, plecarea fundaşului Nacho Fernandez. El a fost căpitanul care a condus echipa spaniolă la câştigarea celui de-al 15-lea său titlu de campioană a Europei, pe 1 iunie, la Londra. Nacho a evoluat întreaga sa carieră la gruparea de pe „Santiago Bernabeu“.

Fotbalistul de 34 de ani a sosit la academia clubului Real Madrid în 2001, la vârsta de 10 de ani. Şi-a făcut debutul la prima echipă în aprilie 2011, sub comanda antrenorului Jose Mourinho. În cele 12 sezoane care au trecut de atunci, Nacho a disputat în total 364 de meciuri în tricoul „blanco“. A reuşit să devină, alături de croatul Luka Modric, jucătorul cu cele mai multe trofee din istoria lui Real Madrid (26). El numără 6 Ligi ale Campionilor, 5 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 4 Supercupe ale Europei, 4 titluri de campion al Spaniei, 2 Cupe ale Regelui şi 5 Supercupe ale Spaniei.

Campion european cu selecţionata Under-21 a Spaniei, Nacho participă în prezent la EURO 2024 cu prima reprezentativă a ţării sale, pe care a ajutat-o anul trecut să câştige Liga Naţiunilor.

Clubul Real Madrid a ţinut să-i ureze „mult succes în noua etapă a vieţii“ lui Nacho Fernandez. Acesta se pregăteşte să plece în Arabia Saudită, la Al-Qadisiyah FC. Este o echipă proaspăt promovată în prima ligă a acestei ţări, antrenată de spaniolul Jose Miguel Gonzalez „Michel”. Salariul lui Nacho este de 10 milioane de euro pe an, el semnând un contract de două sezoane.

Citeşte şi: EURO 2024 | Spania a câştigat Grupa B. Italia s-a calificat dramatic în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS