32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | România – Slovacia, un meci cu iz de optimi

EURO 2024 | România – Slovacia, un meci cu iz de optimi

Echipa naţională a României va disputa, miercuri, la Frankfurt, de la ora 19.00, ultima partidă din faza grupelor Campionatului European, în compania selecţionatei Slovaciei. Este un joc în care tricolorii nu au voie să piardă dacă vor în optimile Euro 2024. Reamintim că în primele două etape din Grupa E, trupa lui Edward Iordănescu a înregistrat o victorie, 3-0 cu Ucraina, şi o înfrângere, 0-2 Belgia.

În celălalt meci al Grupei E, Belgia o întâlneşte, tot miercuri, de la ora 19.00, dar la Stuttgart, pe Ucraina.

Clasament: 1. România 3 puncte (golaveraj 3-2), 2. Belgia 3 (2-1), 3. Slovacia 3 (2-2), 4. Ucraina 3 (2-4).

Edward Iordănescu: „Suntem în faţa unui moment istoric“

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a afirmat că tricolorii sunt în faţa unui moment istoric. El s-a arătat optimist în privinţa calificării în optimi, înaintea disputei cu Slovacia.

Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovacia!

„Suntem în faţa unui moment istoric pentru echipa naţională. Este un moment special, în faţa celui mai frumos moment al carierelor noastre de până acum. Noi suntem pregătiţi să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, dar şi cu o mare responsabilitate. Această echipă are o identitate deja. Unul dintre cele mai mari câştiguri este reprezentat de faptul că ne-am recâştigat spiritul şi identitatea. Sunt lucruri pe care le-am câştigat, ce trebuie să persiste în timp. Indiferent ce se va întâmpla, nu trebuie să le pierdem. Trebuie să învăţăm să ţinem de lucrurile bune“, a declarat Iordănescu.

Apreciază echipa Slovaciei

Tehnicianul român vede Slovacia ca pe una dintre cele mai bine organizate echipe de la EURO 2024.

„Pentru mine, Slovacia reprezintă una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest Campionat European. I-am studiat foarte bine şi în campania de calificări, cât şi aici la EURO. Au un antrenor cu o şcoală solidă în spate. Au o identitate clară, o echipă foarte echilibrată, matură. Ei ştiu ce înseamnă un turneu final. Au şi o zi în faţă comparativ cu noi, însă mâine (miercuri – n.r.) nu mai e vorba despre oboseală, despre presiune, ci numai despre inima mare a echipei naţionale.

Găsește inspirație pentru biletele tale verzi SuperSocial, cea mai mare comunitate de super pariori din România!

Noi nu vedem nimic altceva decât calificarea, indiferent cum se va întâmpla asta. Slovacia este o echipă foarte echilibrată, foarte exactă, cu mecanisme clare, cu o complexitate de joc. Sunt jucători care leagă foarte bine efortul şi concentrarea. Sunt jucători cu o exprimare coerentă şi sunt trei-patru jucători care reprezintă pilonii pentru echipa lor. Am văzut datele statistice şi m-au impresionat. Cu siguranţă că va fi şi o luptă a puterii mentale, pentru că ambele echipe avem şanse să mergem mai departe. Fiecare trebuie să îşi păstreze echilibrul, înţelepciunea şi să ştie să reacţioneze în funcţie de contextul jocului“.

„Ne dorim să terminăm pe locul întâi“

România ţinteşte primul loc la finalul fazei grupelor, care oferă în opinia lui Iordănescu anumite avantaje.

„Noi jucăm pentru calificare şi mai mult decât atât, da, ne dorim locul întâi! Suntem încă pe primul loc şi ne dorim să terminăm pe locul întâi dacă se poate. Ne dorim asta, pentru că şi din punct de vedere teoretic ai anumite avantaje. Mă gândesc la zile în plus de odihnă, de recuperare, dar şi la posibilii adversari. Dar cel mai important este să mergem mai departe“, a mai spus selecţionerul, care a „stins“, cel puțin pentru moment, criticile privind neconvocarea unor jucători importanți ai Superligii.

Citește și: EURO 2024 | Denis Drăguş: „Mergem să câştigăm cu Slovacia“


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS