32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia – Slovacia 1-1 | Tricolorii au câștigat Grupa E și vor lupta în optimi cu Olanda

România – Slovacia 1-1 | Tricolorii au câștigat Grupa E și vor lupta în optimi cu Olanda

Echipa naţională a României a încheiat la egalitate, scor 1-1, cea de-a treia partidă din Grupa E a Campionatului European din Germania, contra Slovaciei. La disputa de miercuri seară, găzduită de stadionul din Frankfurt, au asistat peste 30.000 de români!

În celălalt meci al Grupei E, desfășurat la Stuttgart, Belgia și Ucraina au remizat, scor 0-0.

În urma acestor rezultate, România s-a calificat în optimile de finală de pe prima poziție, o performanță pentru tricolori la un Campionat European. Reprezentativa noastră va juca în optimi pe 2 iulie cu Olanda. Din păcate, în acel meci nu va putea conta pe Nicuşor Bancu, liderul Universității Craiova fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Clasament: 1. România 4 puncte (golaveraj 4-3), 2. Belgia 4 (2-1), 3. Slovacia 4 (3-3), 4. Ucraina 4 (2-4).

Slovacii au deschis scorul prin Duda, care a reluat cu capul, de lângă Răzvan Marin, o centrare venită din dreapta (’25, 0-1).

Tricolorii au restabilit egalitatea prin Răzvan Marin, care a transformat în forță un penalti obținut de Ianis Hagi cu ajutorul VAR-ului (’36, 1-1).

SLOVACIA: Dubravka – Pekarik (’90+2, Gyomber), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (’90+2, Bero) – Schranz (’77, Duris), Strelec (’70, Bozenik), Haraslin (’70, Suslov). Selecționer: Francesco Calzona.

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin, Hagi (’66, Man) – R. Marin (’86, Rus), Stanciu, Coman (’58, Sorescu) – Drăguș (’66, Pușcaș). Selecționer: Edward Iordănescu.

Cartonașe galbene: Duda ’90+1 / Burcă ’37, Bancu ’45+4, Pușcaș ’88.
Au arbitrat: Daniel Siebert – Jan Seidel, Rafael Foltyn; Felix Zwayer (Germania).
VAR: Bastian Dankert (Germania) – Christian Dingert (Germania), Massimiliano Irrati (Italia).

Citește și: Universitatea Craiova a anunțat sosirea lui Luis Paradela

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS