26.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Bogdan Racoviţan: „E important să nu avem regrete după meci“

EURO 2024 | Bogdan Racoviţan: „E important să nu avem regrete după meci“

Naţionala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. Meciul va avea loc pe 2 iulie, pe „Football Arena“ din Munchen, de la ora 19.00. Reamintim că echipa noastră a câştigat Grupa E, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

Câştigătoarea acestui duel va juca în sferturile de finală cu Austria sau Turcia. Echipa care se va califica în semifinale dintre ele va avea ca adversară câştigătoarea dintre partidele Franţa – Belgia şi Portugalia – Slovenia.

„Trebuie să continuăm pe drumul nostru“

Fundaşul Bogdan Racoviţan a prefațat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, meciul cu Olanda. El a spus că nimănui nu îi va fi uşor să învingă naţionala României. A subliniat că e important ca jucătorii să dea totul pe teren pentru a nu avea regrete la final.

„Am analizat Olanda, este un adversar bun, cum a fost şi Belgia, Ucraina şi Slovacia. Orice echipă e puternică, mai ales acum că a trecut de grupe. Însă contează mult să avem încredere în noi, ca şi până acum. Să analizăm adversarii, dar să ne concentrăm pe noi, pe ce avem de făcut. Trebuie să continuăm pe drumul nostru, să aplicăm principiile noastre, valorile noastre. Cu siguranţă ne vom lupta, vom da totul pe teren, chiar mai mult cu sprijinul suporterilor. Important e să nu avem regrete după meci. Dacă sunt mai buni, să ne bată, dar eu nu cred va fi uşor nimănui să ne bată dacă vom juca aşa cum am făcut-o până acum. Nu cred că olandezii gândesc că le va fi uşor cu noi. Au văzut şi ei meciurile. Însă dacă ei vor lua meciul lejer, atunci noi cu siguranţă îi vom surprinde“, a afirmat Racoviţan.

„Am avut senzaţia că jucăm la noi acasă“

„Mă aşteptam să fim surpriza la EURO, pentru că am fost alături de băieţi şi ştiu cât s-a muncit. Nu se putea să venim aici şi să ne facem de ruşine. Ştiam că nu vom veni aici doar ca turişti. Am venit să ne reprezentăm ţara şi cred că o facem bine. E o bucurie imensă să vedem suporterii români alături de noi, dar şi acasă, pe străzi, în toată ţara… să îi vedem mândri de noi, e ceva de nedescris. Când s-a cântat imnul pe stadion a fost incredibil, mi s-a făcut pielea de găină, am avut senzaţia că jucăm la noi acasă. Şi apoi fanii l-au mai cântat o dată în timpul partidei… Am simţit mândrie. Voiam să mă ridic şi să cânt şi eu“, a adăugat fundaşul de 24 de ani.

Acesta este bucuros de faptul că face parte din lotul României la EURO 2024:

„Nu-mi imaginam că voi ajunge aici. Era clar un obiectiv pentru mine să ajung cu echipa naţională la un turneu final, însă un obiectiv pe termen lung. Acum sunt aici alături de suporteri şi mă bucur foarte mult. Sper să nu fie sfârşitul, ci doar începutul. Eu sunt pregătit să intru oricând în teren şi să ajut. Selecţionerul decide, eu dacă e nevoie joc oriunde, şi în poartă“, a menţionat fotbalistul.

„Mă simt român, aşa cum mă simt şi francez“

Născut în Franţa din părinţi români, Bogdan Racoviţan a explicat că nu s-a simţit ca un străin la prima reprezentativă.

„Niciodată nu m-am simţit străin la naţională. Mă simt român, aşa cum mă simt şi francez. Nu e uşor când eşti născut în străinătate pentru că mai fac greşeli când vorbesc. Însă eu iubesc România, am venit mereu cu toată inima aici. Şi am fost mereu primit ca un român, nu am simţit niciodată vreo diferenţă“, a precizat el.

Citește și: EURO 2024 | Programul fazei eliminatorii de la turneul final din Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS