36.8 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 | Florin Niţă: „Sper să rămânem uniţi şi să facem o surpriză“

EURO 2024 | Florin Niţă: „Sper să rămânem uniţi şi să facem o surpriză“

Naţionala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European din Germania. Meciul va avea loc pe 2 iulie, pe „Football Arena“ din Munchen, de la ora 19.00. Reamintim că echipa noastră a câştigat Grupa E, iar Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D.

Câştigătoarea acestui duel va juca în sferturile de finală cu Austria sau Turcia. Echipa care se va califica în semifinale dintre ele va avea ca adversară câştigătoarea dintre partidele Franţa – Belgia şi Portugalia – Slovenia.

„Prin unitate și determinare putem să compensăm“

Portarul României, Florin Niţă, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că speră ca el şi colegii săi să rămână uniţi şi să realizeze o surpriză în partida cu Olanda.

„Ca şi până acum, şi acest meci este destul de greu. Trebuie să respectăm ce ne transmite selecţionerul şi să luăm deciziile bune. Sper să rămânem uniţi şi să reuşim să facem o surpriză. Trebuie să fim ca un zid galben (n.r. – pe teren) şi dacă vom fi aşa, atunci vom reuşi. Olandezii au echipă bună, cu jucători care evoluează prin Anglia, Spania, Germania… Olanda e o forţă pe care nu putem să o ignorăm. Dar prin unitate şi determinare putem să compensăm“, a afirmat portarul.

„Eu sunt pregătit tot timpul“

Florin Niță a menţionat că nu îşi doreşte ca meciul cu Olanda să fie decis la loviturile de departajare. El speră ca România să câştige în timpul regulamentar de joc.

„Eu pregătit sunt tot timpul, dar îmi doresc să nu ajungem la loviturile de departajare. Am încredere în echipă şi n-aş vrea să ajungem acolo, îmi doresc să tranşăm meciul în favoarea noastră în cele 90 de minute“, a explicat fotbalistul.

Își apreciază concurența de la națională

Întrebat despre concurenţa cu Horaţiu Moldovan pentru postul de titular în poarta naţionalei României, Florin Niţă a răspuns:

„Eu cu Moldo suntem prieteni foarte buni. Împreună am reuşit să avem aceste rezultate. Să nu uităm meritul lui Moldo, acela că azi suntem aici la acest European. Nu trebuie să îi uităm meritele. Acum suntem o echipă şi aşa trebuie să rămânem. Eu nu am ştiut până în ultimul moment că voi apăra. Selecţionerul are o tactică de a ne ţine pe toţi în presiunea meciului. Aşa că la şedinţa tehnică de dinaintea meciului am aflat că voi juca eu. Eu cu Moldo şi cu Ştefan Târnovanu avem o relaţie foarte bună, ne încurajăm. Indiferent cine apără trebuie să fim ca o familie.

Eu încerc să mă bucur de fiecare clipă aici, alături de aceşti colegi minunaţi. Sunt foarte fericit că împreună am scris istorie în aceste zile. Dar dorim să nu ne oprim aici. Şi sper ca după meciul cu Olanda să fie o bucurie şi mai mare decât până acum“, a spus Florin Niţă.

Citește și: EURO 2024 | Bogdan Racoviţan: „E important să nu avem regrete după meci“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS