24.4 C
Craiova
marți, 9 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEURO 2024 / Spania „stinge lumina“ la Stuttgart! Germania ratează semifinalele

EURO 2024 / Spania „stinge lumina“ la Stuttgart! Germania ratează semifinalele

Spania s-a impus dramatic în semifinalele EURO 2024 în fața Germaniei, după prelungiri. La finalul celor 90 de minute a fost 1-1, cu nemții egalând în minutul 89. Mikel Merino a fost omul decisiv pentru „Furia Roja”, mijlocașul lui Real Sociedad a marcând golul victoriei în minutul 119.

Prima parte a duelului de la Stuttgart a adus în prim plan două echipe echilibrate, care au „tatonat“ terenul și au încercat să-și cunoască mai bine adversarul. Cu excepția câtorva oportunități de gol de ambele părți, nimic nu s-a schimbat pe tabela de marcaj.

În a doua repriză, spaniolii au trecut la conducere. Lamine Yamal i-a pasat excelent în minutul 52 lui Dani Olmo, care a apărut nemarcat și l-a executat pe Neuer cu un șut plasat. Nemții s-au năpustit la poarta lui Unai Simon și au început să rateze ocazii din ce în ce mai mari. În cele din urmă, Germania a găsit resurse pentru a trimite meciul în prelungiri. Intrat pe teren la pauză, Wirtz a dat lovitura în minutul 89, din pasa lui Kimmich. S-a intrat în prelungiri, iar în minutul 119, Merino a dat lovitura pentru Spania, fiind scăpat din marcaj de Rudiger.

Așadar, Spania este pentru a 2-a oară la rând în semifinalele Campionatului European. 

Spania: Simon – Carvajal, Le Nordman, Laporte, Cucurella – Fabian, Rodri, Pedri – Yamal, Morata, N. Williams. Selecționer: Luis de la Fuente.

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah, Raum – Can, Kross – Musiala, Gundogan, Sane – Havertz. Selecționer: Julian Naggelsmann.

Citește și: Răzvan Burleanu: „În maximum o săptămână vom comunica viitorul lui Iordănescu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS