21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalHermannstadt - „U“ Craiova / Alb-albaştrii îşi încep activitatea pe un teren incomod

Hermannstadt – „U“ Craiova / Alb-albaştrii îşi încep activitatea pe un teren incomod

AFC Hermannstadt și Universitatea Craiova se întâlnesc vineri, de la ora 21.30, pe stadionul „Municipal“ din Sibiu, într-o partidă contând pentru prima etapă a noului sezon din Superligă.

Costel Gâlcă: „Sper să gestionăm foarte bine momentele de joc“

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Costel Gâlcă, știe că misiunea de la Sibiu nu este simplă. Tehnicianul a punctat că vrea să-i vadă pe alb-albaștri impunându-și stilul de joc și câștigând toate cele trei puncte.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Nu va fi un meci uşor pentru noi, având în vedere timpul scurt pe care l-am avut cu toţii la dispoziţie. Sper să gestionăm foarte bine momentele de joc, să fim pragmatici şi să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte. Aici este foarte cald în comparaţie cu Austria. Antrenamentele au fost foarte grele pentru băieţi, pentru că temperaturile au fost ridicate. Am încredere că vom arăta bine la Sibiu. Hermannstadt este bine organizată, gestionează bine momentele importante, fac pressing avansat. De asemenea, se reorganizează şi speculează axul de atac.

Am avut ceva probleme în pregătiri, dar sper să pun în teren cel mai bun 11 din momentul respectiv. Vreau ca randamentul nostru să fie foarte bun, pentru că ne dorim să începem campionatul cu dreptul. Comparativ cu anul precedent, o să avem un campionat mult mai competitiv. Curând vom merge şi în Europa. Nu vom avea meciuri uşoare, trebuie să tratăm cu maximă seriozitate fiecare adversar. Ne trebuie un joc solid pe ambele faze, pentru că în Conference sunt partide decisive“, a declarat Costel Gâlcă.

Alex Creţu: „Mergem la Sibiu cu gânduri pozitive“

Căldura de afară le-a dat ceva bătăi de cap elevilor lui Gâlcă odată cu revenirea în ţară. Totuşi, Alexandru Creţu asigură că toată lumea este pregătită de startul campionatului.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Gata, începe noul sezon pentru noi. Mergem la Sibiu cu gânduri pozitive. Ştim cu toţii că şi în campionatul trecut am întâlnit o echipă bună, solidă, cu jucători experimentaţi. Cred că va fi un duel tare. Programul nostru va fi încărcat. Noi ne-am pregătit şi sunt convins că putem face faţă meciurilor din trei în trei zile. Având în vedere că am făcut cantonament în Austria, diferenţa de temperatură faţă de aici este mare, dar ne-am adaptat. Facem antrenamente seara, deci nu cred că vom avea probleme“, a punctat şi Alexandru Creţu.

Marius Măldărăşanu: „Sperăm să începem bine!“

Marius Măldărăşanu, antrenorul celor de la Hermannstadt, a recunoscu că şi-ar dori un start lansat de sezon, dar este conştient că va fi greu după ce opt jucători au părăsit lotul în această vară.

„A fost o perioadă dificilă de pregătire şi cu toţii aşteptăm startul de sezon. Întâlnim în prima etapă o echipă foarte bună. Niciodată nu am avut o preferinţă, să picăm în prima etapă cu o anumită formaţie. Sorţii ne-au dat Craiova în prima etapă. Jucăm acasă, în faţa publicului nostru şi contează foarte mult. Suntem entuziaşti şi sperăm să începem foarte bine. Am pierdut opt jucători, patru din primul 11, care au avut un aport foarte bun în sezonul precedent. Trebuie să ne reorganizăm, pentru că au venit jucători cu calitate. Deaconu, Chiţu şi Tiago au ajuns ceva mai târziu şi trebuie să le acordăm timp. Aceleaşi probleme sunt, totodată, şi la majoritatea echipelor din Superligă. Obiectivul nostru este să ne luptăm la play-off“, a spus şi Marius Măldărăşanu.

Superliga 2024/2025, etapa 1:

Vineri, 12 iulie – ora 18.30: Farul – Unirea Slobozia, ora 21.30: AFC Hermannstadt – Universitatea Craiova;
Sâmbătă, 13 iulie – ora 17.00: Sepsi – Poli Iaşi, ora 19.15: UTA – Rapid, ora 22.00: FCSB – U Cluj;
Duminică, 14 iulie – ora 19.00: CFR Cluj – Dinamo;
Luni, 15 iulie – ora 18.30: FC Botoşani – Oţelul Galaţi, ora 21.30: Petrolul – Buzău.

Citeşte şi: Columbia şi Argentina se vor duela pentru trofeul Copa America

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS