Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută vineri seară, pe stadionul „Municipal“ din Sibiu, în fața echipei AFC Hermannstadt. Confruntarea a contat pentru prima etapă din sezonul 2024/2025 al Superligii. Știința a făcut două reprize distincte, prima ștearsă, a doua bună, spre foarte bună, dar fără gol marcat.
Alb-albaștrii au început precauți prima repriză și au încercat să controleze jocul. Au reușit să puncteze la capitolul posesie, dar n-au reușit să-și treacă în cont nicio ocazie de gol. Atacantul Elvir Koljic nu a fost ajutat deloc de colegii săi să se evidențeze, fie centrările lui Căpățână au fost foarte proaste, fie Houri, Crețu, Ivan și Paradela au fost blocați înainte de a căuta pasa decisivă sau finalizarea. În plan defensiv, Ndong a fost pus în dificultate de câteva ori, din cauza lui și Badelj, iar când lucrurile s-au precipitat a apărat „Popică“.
Concurs de ratări în repriza secundă
Ședința de la pauză le-a prins bine jucătorilor Științei, care au devenit periculoși încă din primul minut. Au urmat trei șuturi „sănătoase“, expediate de Ivan (’47), Koljic (’51) și Houri (’54), dar Căbuz a intervenit salvator.
Costel Gâlcă a mutat în ofensivă, trimițându-i pe teren să rezolve meciul pe Mitriță și Bană. A rezolvat totodată și problema din stânga defensivei, înlocuidu-l pe Ndong cu Gregorio Sierra, schimbare care l-a trimis pe Badelj fundaș stânga. Toate acestea au adus un plus echipei, Știința fiind mereu periculoasă în fața porții.
Mitriță l-a „încercat“ pe Căbuz din toate unghiurile
A fost o primă ocazie mare a lui Mitriță, cu un șut puternic respins în față de Căbuz, iar Koljic, dintr-o poziție excelentă, nu a reușit să trimită în plasă (’71).
Mitriță l-a încercat din nou pe Căbuz cu un șut dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, dar portarul a fost la post (’75).
Nici șutul lui Crețu de la 20 de metri nu a „trecut“ de Căbuz (’78), în timp ce Mitriță a tras puțin pe lângă bara din dreapta la două minute distanță (’80).
Gregorio Sierra a fost și el aproape de gol, după un corner de pe dreapta bătut de Houri, dar reluarea spre poartă a lăsat de dorit (’85). Și Houri putea da gol, dar Căbuz a fost din nou salvator (’88).
AFC Hermannstadt:
Căbuz – Căpușă (’85, D. Iancu), Găman, Bejan, Oroian (’71, Goncalves) – Murgia, Biceanu (’63, Ivanov) – Neguț (’63, Chițu), Deaconu (’85, Jipa), Balaure – I. Stoica. Antrenor: Marius Măldărășanu.
Universitatea Craiova:
L. Popescu – Căpățînă, Maldonado, Badelj, Ndong (’61, Sierra) – Crețu, Houri – Paradela (’61, Mitriță), Danciu (’61, Bană), Ivan (’74, Mora) – Koljic. Antrenor: Costel Gâlcă.
Cartonașe galbene: Balaure ’90+4 / Paradela ’25.
Au arbitrat: Szabolcz Kovacs – Vasile Marinescu, Adrian Vornicu; George Roman.
VAR: Ovidiu Hațegan, Alexandru Vodă.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Viorel Anghelinei.
În runda viintoare, Universitatea Craiova va evolua în Bănie, în fața echipei UTA Arad. Confruntarea din runda a doua se va desfășura sâmbătă, 20 iulie, de la ora 18.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“.
Superliga 2024/2025, etapa 1:
Vineri, 12 iulie: Farul – Unirea Slobozia 0-1, AFC Hermannstadt – Universitatea Craiova 0-0.
Sâmbătă, 13 iulie – ora 17.00: Sepsi – Poli Iaşi, ora 19.15: UTA – Rapid, ora 22.00: FCSB – U Cluj.
Duminică, 14 iulie – ora 19.00: CFR Cluj – Dinamo.
Luni, 15 iulie – ora 18.30: FC Botoşani – Oţelul Galaţi, ora 21.30: Petrolul – Buzău.
Citește și: Superliga | Unirea Slobozia a ținut stins Farul lui Hagi