21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova – UTA 4-2 / "Leii" şi-au făcut pofta: trei puncte şi spectacol!

„U” Craiova – UTA 4-2 / „Leii” şi-au făcut pofta: trei puncte şi spectacol!

Universitatea Craiova s-a impus clar, scor 4-2, în partida susţinută sâmbătă seară, pe stadionul „Ion Oblemenco” (7.763 de spectatori), în faţa formaţiei UTA Arad. Disputa a contat pentru etapa a doua din Superligă.

Ambasadorul primul meci de pe teren propriu a fost Adrian Ungur (52 de ani), fost atacant al Băniei.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Zajkov, care a reluat cu capul, de la 6 metri, o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, bătut de Mitriță (’36, 1-0).

Oaspeții au restabilit egalitatea înainte de pauză, prin Ezekiel, care a reluat din fața porții, după un contraatac născut dintr-o greșeală personală (’45, 1-1).

Ştiinţa a revenit în avantaj pe tabela de marcaj graţie lui Luis Paradela, care l-a învins pe Robert Popa cu o reluare din centrul careului, după un assist al lui Bană (’59, 2-1).

„Leii” din Bănie au mai punctat o dată, de data aceasta prin Baiaram, care l-a învins pe prietenul Popa cu un şut din afara careului mare, plasat în colţul din dreapta al porţii, mingea întâlnind bara înainte să intre în plasă (’73, 3-1).

Arădenii au redus din diferenţă prin Benga, cu o lovitură de cap (’90+2, 3-2).

Rezultatul final a fost stabilit de Alex Mitriţă, care a reluat imparabil de la 7 metri o minge venită din dreapta (’90+3, 4-2).

Click aici pentru galeria foto!

Universitatea Craiova:

L. Popescu – Căpăţână (’67, Vlădoiu), Maldonado, Zajkov, Badelj (’55, Bancu) – Creţu (’67, Mekvabishvili), Houri – Bană (72, Baiaram), Mitriţă, Paradela – Koljic (’72, Mora). Antrenor: Costel Gâlcă. Antrenor: Costel Gâlcă.

UTA Arad:

R. Popa – Râpă (’80, Trif), Conte, Benga, Rodrigues – Van Durmen, Machado (’80, Fabry), C. Mihai (’58, Halaf), Costache (’58, R. Cristea) – Ezekiel (’80, Dumiter), Omondi. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: – / –

Au arbitrat: Andrei Florin Chivulete – Sebastian Eugen Gheorghe, Andrei Constantinescu; Iulian Dima.
VAR: Rareş George Vidican, Andrei Antonie.
Observatori: Teodora Albon (CCA), Viorel Ilinca (LPF).

În partida viitoare din campionatul intern, Universitatea Craiova va juca în Ardeal, împotriva celor de la CFR Cluj (duminică, 28 iulie, ora 21.30).

Până atunci, Ştiinţa schimbă frontul şi va juca în turul doi preliminar al UEFA Conference League. Alb-albaştrii vor înfrunta în Slovenia pe vicecampioana NK Maribor, prima manşă fiind programată joi, 25 iulie, de la ora 21.15, pe stadionul “Ljuski”. Returul va avea loc pe 1 august, de la ora 20.00, în Bănie.

La rândul său, UTA va evolua la Arad împotriva lui U Cluj (luni, 29 iulie, ora 18.30).

Superliga, etapa a doua:

Vineri, 19 iulie: Poli Iași – FC Botoșani 1-0; Unirea Slobozia – FCSB 2-2.
Sâmbătă, 20 iulie: Universitatea Craiova – UTA Arad 4-2; ora 22.00: Rapid – CFR Cluj.
Duminică, 21 iulie – ora 19.00: U Cluj – Hermannstadt; ora 22.00: Dinamo – Petrolul Ploiești.
Luni, 22 iulie – ora 19.00: Gloria Buzău – Sepsi Sf. Gheorghe; ora 22.00: Oțelul Galați – Farul Constanța.

Citeşte şi: ACSO Filiaşi a remizat cu Gilortul Târgu Cărbuneşti, scor 2-2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS