17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – NK Maribor 3-2 | Alb-albaştrii şi-au încheiat aventura în Conference League

„U“ Craiova – NK Maribor 3-2 | Alb-albaştrii şi-au încheiat aventura în Conference League

Universitatea Craiova s-a impus, scor 3-2, în partida susținută joi seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“ (18.620 spectatori), în fața formației NK Maribor. Disputa din Bănie a contat pentru manșa secundă a turului doi preliminar al UEFA Conference League. Cum în tur slovenii s-au impus cu 2-0, echipa care continuă în turul trei este Maribor!

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Alex Mitriţă, cu un şut din interiorul careului la colţul din dreapta al porţii (’52, 1-0).
Slovenii au replicat prin Ilicic, care a şutat de la 12 metri, după o pasă venită din stânga (’68, 1-1).
Ştiinţa a revenit pe tabelă cu un gol superb reuşit de Gregorio Sierra. Acesta a prins un şut puternic, din afara careului mare, care s-a dus direct în vinclul porţii lui Jug (’73, 2-1).
Oaspeţii au rezolvat ecuaţia calificării după un contraatac pornit din partea stângă şi finalizat de Jakupovic (’82, 2-2).
Rezultatul final a fost stabilit de Elvir Koljic, cu o lovitură de cap de la 6 metri, după o centrare a lui Mora (’90+5, 3-2).

GALERIE FOTO!

„U“ Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, Sierra, Bancu – Oshima, Mekvabishvili (72, Baiaram) – Mitriţă (’89, Mora), Creţu (’72, Houri), Paradela (’46, Ivan) – Koljic. Antrenor: Costel Gâlcă.

NK Maribor: Jug – Sirvys, Vidmar, M’Bondo, Milec – Ziga Repas, Jan Repas – Barisic (’68, Bourles), Ilicic, Bozic (’75, Jakupovic) – Beugre. Antrenor: Ante Simundza.

Cartonașe galbene: Koljic ’21, Mitriţă ’78 / Ilicic ’30, Bourles ’69.

Au arbitrat: Jasmin Sabotic – Joaquim Da Silva, Tom Hansen; Cedric Biever (Luxemburg).

În turul trei al preliminariilor UEFA Conference League, NK Maribor o va întâlni pe Vojvodina Novi Sad.

Universitatea Craiova revine în Superliga cu un meci împotriva Petrolului Ploieşti. Disputa cu prahovenii va avea loc duminică, de la ora 19.00, tot pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Citește și: Cupa României | Rezultele meciurilor din turul 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS