27.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal“U” Craiova – Petrolul / Nevoia de confirmare

“U” Craiova – Petrolul / Nevoia de confirmare

Universitatea Craiova a părăsit prematur Conference League şi mulţi dintre suporterii săi simt încă gustul eşecului. Ştiinţa revine în lupta internă, acolo unde a ocupat primul loc în Superligă până a început etapa a patra, urmând să o întâlnească astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul “Ion Oblemenco”, pe Petrolul Ploieşti.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Petrolul!

Este un meci în care alb-albaştrii au nevoie de victorie pentru a confirma faptul că echipa este în progres, că drumul apucat este cel bun. Este un joc în care suporterii vor analiza atent şi prestaţia, majoritatea considerând că au trecut deja etapele de “acomodare”.

Lovitura de start a meciului va fi dată în mod simbolic de fostul jucător al Științei, Doru Păuna, campion cu Universitatea Craiova în 1981.

Disputa din “Templul” Băniei va fi arbitrată de Ionuţ Coza (Cernica), ajutat de asistenţii Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Florin Vişan (Galaţi). Al patrulea oficial va fi George Roman (Timişoara).
VAR-ul va fi asigurat de Iulian Dima (Bucureşti) şi Raul Ghiciulescu (Lugoj).
Observator din partea CCA va fi Augustus Constantin (Vâlcea). LPF l-a numit supervizor pe Marcel Vasile (Bucureşti).

LPF: “Universitatea – Petrolul. Vulcanul alb-albastru”

Despre acest duel al “validării” a scris şi LPF-ul. Reprezentanţii forului au venit cu câteva date statistice pe care le veţi putea urmări în rândurile următoare.

13 aprilie 2024, Universitatea Cluj – Petrolul 1-2: a fost singura victorie reuşită de prahoveni în ultimele 14 deplasări din SuperLigă. În acest interval au mai înregistrat din postura de vizitatori şase rezultate de egalitate şi şapte partide pierdute.

Oltenii au înscris în nouă dintre precedentele 10 jocuri disputate acasă în campionat. În şase dintre aceste partide au reuşit cel puţin câte două goluri.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 10 ori. De şapte ori au câştigat oltenii, în timp ce prahovenii s-au impus de trei ori.

În ediţia precedentă, Universitatea Craiova şi Petrolul s-au duelat doar în sezonul regulat. Ploieştenii au învins în Bănie cu 3-1, apoi alb-albaştrii şi-au luat revanşa pe „Ilie Oană”, de unde au plecat cu toate punctele în urma victoriei la limită, scor 3-2.

Constantin Gâlcă vs. Petrolul în toate competiţiile: 4 jocuri – două victorii – o remiză – o înfrângere.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 25 ani şi trei luni / Petrolul Ploieşti – 23 ani şi 11 luni.

Costel Gâlcă: “Vom schimba câţiva jucători”

Antrenorul Universităţii Craiova, Costel Gâlcă, ştie că unii jucători au acumulat oboseală după “dubla” cu Maribor și e gata să modifice formula de start.

“În primul rând, ţin să mulţumesc suporterilor că au fost alături de noi la meciul cu Maribor. Pe tot parcursul jocului ne-au susţinut exemplar, iar echipa a dat tot ce a putut. Calificarea s-a pierdut în deplasare. Nu am putut să întoarcem rezultatul.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Acum avem un meci foarte greu acum în campionat. Venim după un joc cu încărcătură fizică şi psihică foarte mare şi e important cum ne recuperăm fizic şi psihic. Întâlnim o echipă cu experienţă, care a câştigat contra Rapidului şi trebuie să fim foarte atenţi. Toţi jucătorii sunt valizi, dar să vedem cum stăm cu oboseala. Cu siguranţă vom schimba câţiva jucători, ca să aducem prospeţime în echipă.

La începutul campionatului, echipele mici au dat totul pe teren. Să nu uităm că Petrolul are o istorie în spate, o tradiţie. A dat mulţi jucători pentru fotbalul românesc, iar noi trebuie să facem un meci bun pentru a lua cele 3 puncte”, a declarat Costel Gâlcă.

Elvir Koljic: “Vom face totul pentru a câştiga”

Din rândul alb-albaştrilor, atacantul Elvir Koljic (29 de ani) speră să marcheze în continuare şi îşi doreşte o victorie frumoasă contra Petrolului Ploieşti.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Cu siguranţă vom avea un meci foarte greu, cu o echipă bună, organizată. Noi vrem să ne continuăm parcursul bun din campionat şi să luăm cele 3 puncte. Nu am avut destulă pauză după meciul cu Maribor, dar vom face totul pentru a câştiga. Am marcat în ultimele două meciuri şi sunt fericit, mă simt foarte bine. Avem un lot foarte bun, pasatori buni şi dacă o să fiu sănătos, cu siguranţă voi mai da multe goluri. Le mulţumim fanilor că au făcut o atmosferă frumoasă în meciul cu Maribor. Împreună vom mai face lucruri frumoase”, a declarat Elvir Koljic.

Superliga / etapa 4

Vineri, 2 august:
ora 19.00: Oțelul Galați – AFC Hermannstadt 1-0
ora 22.00: Dinamo – Gloria Buzău 4-1
Sâmbătă, 3 august:
ora 19.00: Farul Constanţa – Poli Iași 2-0.
Duminică, 4 august:
ora 19.00: Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești,
ora 22.00: CFR Cluj – U Cluj.
Luni, 5 august:
ora 19.00: Unirea Slobozia – UTA Arad,
ora 22.00: Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe.
Meciul FC Botoșani – FCSB a fost amânat pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Clasament: 1. Oțelul 10 puncte (golaveraj 6-2), 2. Dinamo 7 (11-6), 3. „U“ Craiova 7 puncte (golaveraj 6-2), 4. Sepsi 7 (4-2), 5. U Cluj 5 (4-2), 6. Slobozia 5 (4-3), 7. Farul 4 (2-2), 8. CFR Cluj 4 (5-6), 9. Petrolul 4 (2-4), 10. Buzău 4 (4-7) 11. Botoșani 3 (3-4), 12. Iași 3 (2-5), 13. Rapid 2 (3-4), 14. FCSB 2 (3-5), 15. UTA 2 (3-5), 16. Hermannstadt 2 (2-5).

Citeşte şi: “U” Craiova – Petrolul / “Lupii” se tem de “lei”, dar vin optimişti în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS