22.6 C
Craiova
marți, 10 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPaul Răducan: „Încercăm să promovăm cât mai mulți jucători la loturile naționale“

Paul Răducan: „Încercăm să promovăm cât mai mulți jucători la loturile naționale“

Start de sezon în Liga Elitelor și pentru Academia de Fotbal „Gică Popescu“. Gruparea de la Hanul Doctorului mizează în această competiție majoră pe două dintre echipe, în speță pe cea de la Under 14 și pe cea de la Under 13. Ambele sunt antrenate de Gică Barbu și supervizate de managerul Paul Răducan.

Astfel, „GP“ , participantă în Seria 9, va debuta la Liga Elitelor pe teren propriu, în fața formației ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Disputa este programată duminică, 11 august, de la ora 16.00. Duelul celor două cluburi se va repeta două ore mai târziu, la Under 13.

Loturile formațiilor Academiei „Gică Popescu“ pentru Liga Elitelor:

Under 14: Ilie Popescu, Rareș Băluță, Răzvan Dinculescu, Andrei Bădescu, Gabriel Sultan, Flavius Tudor, Luca Stocheci, Eduard Staicu, Raul Bica, Andi Nae, Rareș Dinu, Alexandru Băloi, Teodor Stănică, Mihai Ciocan, Alexandru Ion, Răzvan Dinu, Luca Popescu, Răzvan Toma, Sebastian Boboc, Răzvan Ionuț Pruia, Darius Voica.

Under 13: Flavius Duna, Mihai Ștefan, Andrei Bădescu, Dario Pițurcă, Torres Ciocoiu, Denis Barbu, David Dinu, Mihai Riza, Nectarie Ceaușu, Alin Ionescu, Marius Mihai, Paul Marinel Bălășescu, Darius Băluță, Erik Popescu, Rony Niculescu, Rareș Oprița, Andrei Cîrcota, Mihnea Gherghe, Mihai Ocolișanu, Mario Bondrea, Darius Mitea, Ilie Luca, Luca Lungulescu, Andrei Glăvan.

„Este un sezon cu noutăți pentru toată lumea“

Paul Răducan, managerul Academiei „Gică Popescu“, are așteptări mari de la juniorii săi. El a semnalat și modificările din noul format competițional de la Under 13.

„Este un sezon cu noutăți pentru toată lumea. Este o competiție în premieră, începând din 10 august. Mai exact, la unul dintre campionate, cel de la U13, se joacă patru reprize a câte 30 de minute fiecare. Există obligativitatea de a schimba după fiecare repriză întreaga echipă. Astfel, un meci va dura 120 de minute, pe un teren de dimensiuni noi, din 16 în 16 metri. Numai modificarea aceasta și spune foarte multe.

Îți trebuie și un lot numeros de jucători. Ei trebuie să fie talentați și bine pregătiți, cum altfel cred că sunt ai nostri. Cum nu se întocmesc clasamente la cele două categorii, o altă noutate, o să încercăm să promovăm cât mai mulți jucători la loturile naționale de juniori. Cu alte cuvinte, FRF a implementat acest aspect pentru ca antrenorii să se axeze pe jocul propriu zis și nu pe rezultate“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS Sport.

Citește și: CSS Craiova și-a prezentat „arsenalul“ pentru noul sezon de Liga Elitelor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS