17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSepsi – „U” Craiova 1-2 / "Leii" au confirmat, Mitriţă a încântat

Sepsi – „U” Craiova 1-2 / „Leii” au confirmat, Mitriţă a încântat

Universitatea Craiova a câştigat, scor 2-1, partida susţinută duminică seară, în Ardeal, în faţa formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe. Disputa a contat pentru etapa a 5-a din Superligă.

Alb-albaştrii au avut o primă mare ocazie în minutul 15. Mitriţă l-a servit excelent pe Baiaram cu o pasă pe culoar, dar acesta a fost incapabil să finalizeze şi a fost deposedat de Florin Ştefan.

Ştiinţa a deschis scorul prin Alex Mitriţă, care l-a executat pe Niczuly cu o scăriţă, după o pasă excelentă a lui Paradela (’31, 0-1).

Covăsnenii au fost aproape de egalare în minutul 43. Neskovic l-a întins pe Popică cu un şut de la 18 metri, apoi Debeljuh a reluat cu capul, dar portarul Craiovei a fost la post şi de această dată. O altă ocazie a gazdelor s-a petrecut în prelungiri, când Ciobotariu i-a pus mingea pe cap lui Neskovic, dar Popică a plonjat şi a protejat poarta.

De remarcat jocul foarte dur al covăsnenilor, în special al lui Sota Mino, Radu Petrescu fiind foarte permisiv.

Alex Mitriţă a făcut praf apărarea covăsnenilor

La reluare, Coman le-a dat emoţii oltenilor, apoi Mitriţă a fost la un pas de „dublă”. A scăpat singur cu portarul, l-a driblat cu greu şi s-a precipitat, permiţându-le fundaşilor să intervină (’54). La scurt timp, Koljic nu a reuşit să nimerească poarta de la 11 metri, după o minge aşezată de Creţu (’56). Koljic a făcut de altfel o partidă extrem de slabă.

După o serie de ocazii la poarta lui Popescu, Sepsi a reuşit egalarea. A făcut-o după o fază confuză, autor fiind Debeljuh (’69, 1-1).

Alb-albaştrii au irosit o şansă frumoasă de a reveni în avantaj pe tabelă, dar şutul lui Mora nu a fost cadrat (’76).

Ştiinţa a dat lovitura prin Alex Mitriţă, care a primit o pasă de la Creţu, a preluat şi a şutat de la 8 metri sub transversală (’82, 1-2). „Piticul Atomic” a ajuns la cel de-al patrulea gol în acest sezon.

Craiova putea închide partida în prelungiri, prin Anzor Mekvabishvili, dar şutul acestuia de la 16 metri a nimerit bara din dreapta (’90+5).

Sepsi: Niczuly – Oteliţă (’65, Oroian), Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ştefan – Kallaku (’69, Siger), Alimi, Mino (’88, Hajdin) – Neskovic (’65, Drăghiceanu), Debeljuh, Breij (’46, Coman). Antrenor: Bernd Storck.

„U” Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Maldonado, Sierra, Ndong – Oshima, Mekvabishvili – Baiaram (’46, Barbu), Mitriţă, Paradela (’74, Bancu) – Koljic (’58, Mora). Antrenor: Costel Gâlcă.

Cartonaşe galbene: Mino ’45+4 / Ndong ’38, L. Popescu ’67, Creţu ’68, ’90+6, Bancu ’77.
Cartonaş roşu: Creţu ’90+6.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu, Marius Badea; Florin Andrei.
VAR: Adrian Cojocaru, Florian Vişan.
Observatori: Alexandru Deaconu (CCA), Claudiu Boaru (LPF).

VEZI CUM ARATĂ CLASAMENTUL!

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua în Bănie împotriva formaţiei Gloria Buzău (vineri, 16 august, ora 22.00). La rândul său, Sepsi va evolua în deplasare, pe terenul celor de la U Cluj (luni, 19 august, ora 19.00).

Citeşte şi: Liga 2 / CSM Slatina a făcut spectacol la Piatra Neamţ. Oprescu face în continuare pe bosumflatul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS