16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / FCSB a fost eliminată de Sparta Praga

Liga Campionilor / FCSB a fost eliminată de Sparta Praga

FCSB a fost eliminată din Liga Campionilor de echipa Sparta Praga, care s-a impus cu scorul de 3-2 (3-0), marţi seară, pe Stadionul “Steaua” (28.875 spectatori) din Bucureşti, în manşa secundă din turul al treilea preliminar. În prima confruntare, din Cehia, scorul a fost egal, 1-1.

Oaspeţii şi-au asigurat calificarea în prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avantaj de trei goluri. Au marcat Veljko Birmancevic (’13, ’28 – penalti) şi Lukas Haraslin (’37).
FCSB a jucat mai bine în partea secundă şi a marcat de două ori. A făcut-o prin Darius Olaru (’60) şi Malcom Edjouma (’85), insuficient însă ca să mai schimbe ceva.

Campioana României va continua în play-off-ul Europa League. Acolo va înfrunta formaţia austriacă LASK Linz. FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 22 august. Manşa secundă, de la Bucureşti, se va consuma pe 29 august.

FCSB are prezenţa asigurată în grupele Conference League dacă va fi eliminată de LASK.

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Şut (’46, Edjouma), Lixandru (’71, Alhassan) – Ştefănescu (’46, Baeten), Olaru, Al. Băluţă (’46, D. Popa) – Miculescu. Antrenor: Elias Charalambous.

Sparta: Vindahl – Vitik, Soerensen, Zeleny – Preciado (’53, Wiesner), Laci (’83, Solbakken), Kairinen, Rynes – Birmancevic (’83, Sadilek), Olatunji (’68, Kuchta), Haraslin (68, Krystof Danek). Antrenor: Lars Friis.

Charalambous: “Trebuie să ridicăm capul, nu ne putem opri aici”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi trebuie să ridice capul din pământ, pentru că îi aşteaptă o luptă importantă în Europa League.

“Din păcate pentru noi nu am reuşit să trecem în turul următor pentru a ne lupta pentru Champions League. A fost greu astăzi. Mai ales că am fost conduşi cu 3-0 la pauză şi ştiam că va fi cu atât mai dificil. În repriza a doua am făcut totul perfect şi am reuşit să marcăm două goluri şi chiar îl puteam înscrie şi pe cel de-al treilea. Puteam duce meciul în prelungiri, însă nu am reuşit. S-a terminat, dar aceasta este viaţa în fotbal. Acum trebuie să ridicăm capul sus. Nu ne putem opri aici, mergem mai departe să încercăm să ducem echipa în Europa League”, a afirmat antrenorul, citat de Agerpres.

“În fotbal micile detalii, mai ales la acest nivel, fac diferenţa. Pentru că repriza a doua a fost poate cea mai bună repriză a echipei de când am venit eu aici. Îmi pare rău pentru suporteri că nu am câştigat, pentru că ne-au ajutat foarte mult astăzi. Am fost aproape, pentru că am presat adversarul în repriza secundă. Am dat totul pe teren, însă acesta este fotbalul, o singură echipă câştigă, iar azi nu am fost noi”, a adăugat tehnicianul.

Citeşte şi: Cupa României | Programul meciurilor din turul 3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS