20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Lucescu și-a anunțat colaboratorii de la națională

Mircea Lucescu și-a anunțat colaboratorii de la națională

Noul selecţioner al naţionalei României, Mircea Lucescu, şi-a definitivat componenţa staff-ului tehnic, medical şi de suport. Astfel, „Il Luce“ o să-i aibă antrenori secunzi pe Ionel Gane şi Florin Constantinovici, antrenor cu portarii pe Leontin Toader, iar analist video Ciprian Niţă.

Alți colaboratori:

preparatori fizici: Cristian Dragotă, Darius Hîmpea;
staff medical: Claudiu Stamatescu (medic), Toma Vasilescu, Ovidiu Blendea, Adrian Gherovăţ, Dragoş Paraschiv, Alin Burileanu, Cristian Tănase, Constantin Creţu;
team manager: Cătălin Gheorghiu;
ofiţer de presă: Cătălin Popescu, social media: George Ştucan, foto & video: Adrian Glodeanu;
ofiţer securitate: Alexandru Nicilă;
kit management: Cornel Mateiaşi, Cătălin Clincea;
bucătar şef: Andrei Voica;
şofer autocar: Laurenţiu Zabuliche.

Încep meciurile din Liga Națiunilor

Echipa naţională a României a fost repartizată în Liga Naţiunilor în Grupa C2, alături de Kosovo, Cipru şi Lituania. Meciul de debut al lui Mircea Lucescu în noul mandat, Kosovo – România, se va disputa vineri, 6 septembrie, de la ora 21.45. Tricolorii vor juca apoi cu Lituania, pe teren propriu, luni, 9 septembrie, de la 21.45.

Primul loc în grupă înseamnă promovarea directă în Liga B a ediţiei următoare a Ligii Naţiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În acelaşi timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naţionala în acelaşi eşalon valoric al competiţiei, Liga C, şi pentru ediţia următoare.

UEFA Nations League 2024/25 va avea efect direct şi asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2026.

Cele mai bune 4 câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.

Citește și: Superliga | LPF a anunțat echipa etapei. Știința a dat doi „lei“, Capitala este fără reprezentant!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS