17.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor | Sparta Praga, Young Boys şi RB Salzburg s-au calificat în faza principală

Liga Campionilor | Sparta Praga, Young Boys şi RB Salzburg s-au calificat în faza principală

Formațiile Sparta Praga, Young Boys Berna şi RB Salzburg s-au calificat, marţi seară, în faza principală a Ligii Campionilor.

Sparta, care în turul al treilea preliminar a eliminat-o pe FCSB, a învins-o pe Malmo FF cu scorul de 2-0, pe teren propriu. Golurile au fost marcate de slovacul Lukas Haraslin (’80 – penalti) şi de fostul rapidist Albion Rrahmani (’83), chiar la meciul său de debut.
De menționat faptul că fiecare echipă a ratat câte un penalti, gazdele prin Veljko Birmancevic (’19), iar scandinavii prin Anders Christiansen (’27).
Sparta se impusese şi în prima manşă tot cu 2-0.

Young Boys Berna a eliminat-o şi ea pe Galatasaray cu o dublă victorie. A fost 1-0 la Istanbul, după ce câștigase cu 3-2 în Elveţia. Atacantul francez Alan Virginius a marcat golul de la Istanbul (’87). Galatasaray a evoluat în zece jucători finalul, după eliminarea portarului Fernando Muslera (’88).

RB Salzburg a remizat acasă cu Dinamo Kiev, 1-1, după ce se impusese cu 2-0 în prima manşă.
Adam Daghim (’12) a deschis scorul pentru vicecampioana Austriei, iar Vladislav Vanat (’29) a egalat.

Rezultate înregistrate marţi, în manșa a doua a play-off-ului:

(+) Sparta Praga – Malmo FF (în tur 2-0) 2-0
Galatasaray Istanbul – (+) Young Boys Berna (în tur 2-3) 0-1
(+) RB Salzburg – Dinamo Kiev (în tur 2-0) 1-1

Miercuri vor avea loc următoarele partide:

ora 19.45: Qarabag FK – Dinamo Zagreb (în tur 0-3);
ora 22.00: Steaua Roşie Belgrad – Bodo/Glimt (în tur 1-2), Slavia Praga – Lille (în tur 0-2), Slovan Bratislava – FC Midtjylland (în tur 1-1).

Echipele precedate de semnul (+) se vor califica în faza principală a Ligii Campionilor. Formaţiile învinse vor continua în grupele Europa League.

Citește și: Juniori | Rezultatele înregistrate în prima etapă la CN U19 și U17

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS