18.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U21 | Daniel Pancu: „Sper să câştigăm, să nu mai fim condiţionaţi“

România U21 | Daniel Pancu: „Sper să câştigăm, să nu mai fim condiţionaţi“

Naţionala Under 21 a României s-a reunit în acest început de săptămână în vederea pregătirii meciurilor cu Muntenegru și Finlanda, din preliminariile Euro 2025. Primul va avea loc vineri, 6 septembrie, de la ora 19.30, pe stadionul „Eugen Popescu“ din Târgovişte. Apoi, jocul cu nordicii este programat marți, 10 septembrie, de la ora 18.00, pe „Tammelan Stadion“ din Tempere.

România U21 face parte din Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia. Tricolorii sunt pe locul doi în grupă, la un punct distanţă de liderul Elveţia, şi mai au de disputat patru meciuri în cadrul calificărilor.

„Nu prea mai putem vorbi despre omogenitate“

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Daniel Pancu, a declarat că îşi doreşte victorii în partidele cu Muntenegru şi Finlanda. El nu-și dorește ca formaţia sa să nu fie condiţionată de obţinerea a 6 puncte în ultimele meciuri din preliminarii pentru a se califica la Campionatul European U21 din 2025.

„În lotul de 23 convocat, 9 sunt jucători noi în comparaţie cu ultimul meci, cel din Armenia (n.r. – din luna martie a acestui an). În aceste condiţii nu prea mai putem vorbi despre omogenitate, de relaţii de joc. De aceea am preferat să aduc jucători care au jucat, care pot să alerge, care au un suflu bun şi se pot lupta de la egal la egal cu adversarii. Este o acţiune foarte importantă aceasta, pentru că după aceste două jocuri cu Muntenegru şi Finlanda putem fi iar foarte bine în clasament. Sau putem fi din nou într-o luptă din aceasta în care să fim condamnaţi în final.

Eu nu îmi doresc aşa ceva! Istoricul nostru, al românilor, nu este unul favorabil în aceste situaţii. Deci sper să câştigăm pentru că nu îmi doresc să fim obligaţi ca în luna octombrie să câştigăm şase puncte din şase pentru a ne califica. Eu sper, şi avem şanse la sfârşitul acestei acţiuni, să nu mai fim condiţionaţi de obţinerea a 6 puncte în ultimele meciuri din octombrie (n.r. – în deplasare cu Muntenegru şi acasă cu Elveţia)“, a spus Pancu, într-un interviu acordat FRF TV.

„Le-am văzut jocul celor din Finlanda. Formează o echipă foarte puternică, mai ales acasă, dar toată concentrarea noastră este pentru meciul de vineri. Cumva suntem obligaţi să îl câştigăm. Sper să continuăm evoluţiile bune de acasă, pentru că noi nu am primit gol. Jucăm acasă şi trebuie să câştigăm împotriva unui adversar fluctuant, un adversar periculos cu care trebuie să fim foarte atenţi. Deci meciul cu Muntenegru trebuie să îl tratăm cu foarte mare seriozitate“, a mai afirmat selecţionerul.

„Sunt multe calcule de făcut“

Daniel Pancu susţine că nu vrea să facă de pe acum calcule în privinţa calificării.

„Îmi doresc să ajungem să jucăm duelul decisiv cu Elveţia pe ‘Giuleşti’. Asta înseamnă că atunci se va juca meciul cu locul 1 al grupei pe masă. Sunt multe calcule de făcut, pentru că mai sunt 12 puncte în joc. Eu prefer să nu le facem acum și să le facem după acţiunea asta. Oricum, abordarea noastră va fi la victorie în fiecare partidă”, a explicat Pancu.

Lotul României U21 pentru jocurile cu Muntenegru și Finlanda:

PORTARI: Răzvan Sava (Udinese / Italia)Robert Popa (UTA Arad)Alexandru Roșca (Dinamo);

FUNDAȘI: Tony Strata (Ajaccio / Franța), Bogdan Oteliță (Sepsi), Cristian Ignat (Rapid), Ștefan Duțu (CS Afumați), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Ștefan Ștefanovici (Poli Iași), Andrei Borza (Rapid);

MIJLOCAȘI: Cătălin Vulturar (FC Rapid 1923)Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia)Marius Corbu (APOEL Nicosia)Cristian Mihai (UTA Arad)Constantin Grameni (Farul Constanța)Cătălin Cîrjan (Dinamo)Ahmed Bani (Dinamo)Rareș Pop (Rapid)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Ianis Stoica (FC Hermannstadt);

ATACANȚI: Louis Munteanu (CFR Cluj)Vladislav Blănuță (U Cluj).

Citește și: Naționala României a intrat pe mâna lui Mircea Lucescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS