26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAndrei Raţiu: „Trebuie să luăm șase puncte în aceste prime partide“

Andrei Raţiu: „Trebuie să luăm șase puncte în aceste prime partide“

Naționala României întâlneşte reprezentativa similară a statului Kosovo vineri, 6 septembrie, de la ora 21.45, pe stadionul „Fadil Vokrri“ din Prishtina. Tricolorii vor juca apoi și împotriva Lituaniei, disputa fiind programată luni, 9 septembrie, de la ora 21.45, pe stadionul „Steaua“. Acestea sunt primele două partide ale României din cadrul ediţiei 2024-2025 a Ligii Naţiunilor.

Lotul echipei naţionale a României s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. Aceasta este totodată şi prima întâlnire cu jucătorii a lui Mircea Lucescu, revenit în funcţia de selecţioner, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani.

„Trebuie să fim uniți“

Andrei Raţiu a declarat că tricolorii trebuie să fie la fel de uniţi ca până acum pentru a câştiga toate cele şase puncte din meciurile cu Kosovo şi Lituania.

„Avem o mare şansă să intrăm în play-off pentru Cupa Mondială prin Liga Naţiunilor. Trebuie să fim la fel de uniţi ca până acum şi să luăm toate cele şase puncte din aceste prime partide. E o onoare pentru mine să lucrez cu Mircea Lucescu.
O să fie meciuri grele. Știm bine din trecut cum a fost în Kosovo. Vor fi multe dueluri. De aceea trebuie să fim uniţi şi să jucăm ce ştim noi pentru a putea să luăm cele trei puncte acolo. Iar apoi, acasă, să jucăm cu curaj împreună cu suporterii noştri pentru ca apoi să fim pe drumul cel bun. Le transmit fanilor că vom da tot ce putem, ca întotdeauna. Și îi aşteptăm să fie la fel ca şi până acum”
, a afirmat fundaşul într-un interviu acordat FRF TV.

Andrei Raţiu îşi aminteşte cu plăcere de perioada petrecută în această vară la CE din Germania:

„Se mai simte puţin euforia de după EURO, dar pot spune că a trecut. A fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, chiar am fost foarte trist când am plecat de acolo (n.r. – din Germania)“.

Citește și: Nicolae Stanciu: „Aveam nevoie de Mircea Lucescu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS