9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAdrian Popa, bucuros după primele sale transferuri din fotbalul juvenil

Adrian Popa, bucuros după primele sale transferuri din fotbalul juvenil

ACS Viitorul Iulius Confas Craiova a reușit să propună mai multe nume de juniori-speranțe pentru fotbalul juvenil în ultima perioadă, un motiv de mândrie pentru antrenorul Adrian Popa. Dacă anul trecut l-a cedat cu dragă inimă pe Cristiano Dodenci, junior născut în 2014, la Craiova Maxima, proiect început de Lorena Balaci, în această vară lista s-a mărit. Micuțul club din Bănie a transferat trei juniori născuți în 2011 la Academia „Gică Popescu“, unul la CSS Craiova și alți doi la FCU Craiova.

„De curând i-am cedat pe Nicolas Duțu, Eduard Tîrziu și David Sîrbu (2011) la Academia ‘Gică Popescu’ (foto). Cei de la ‘GP’ îi cunoșteau pe băieți. Eu nu particip la o competiție de vârsta lor și nu am vrut să-i mai forțez la o categorie cu trei ani mai mare. E diferența prea mare. Aici, la Liga Elitelor, sunt alte oportunități și joacă la categoria lor de vârstă.

Nu sunt primii jucători dați și altor cluburi. L-am mai dat pe Ianis Ciobanu (2011) la CSS Craiova, iar pe Darius Trușcă (2010) și Frederico Adam (2008) la FCU. I-am direcționat cu mare drag altor cluburi. Când am demarat acest proiect am și declarat că vreau să direcționez produsele noastre către echipele importante ale Craiovei, Universitatea, FCU și Academia Gică Popescu. Asta pentru că acolo au posibilitatea de a juca la Liga Elitelor, noi fiind club fără republicani. Poate că în viitor vom reuși să trecem de acest statut de formatori și să avem și noi echipe care să evolueze la principalele competiții juvenile“, a explicat antrenorul Adrian Popa, pentru GdS Sport.

Citește și: Gașpăr și Bușe, titulari în amicalul Moldova U18 – România U18 0-3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS