20.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbalul românesc își ia la revedere de la o legendă! Gigi Mulțescu a murit!

Fotbalul românesc își ia la revedere de la o legendă! Gigi Mulțescu a murit!

Astăzi, 15 septembrie, Gigi Mulțescu a încetat din viață, la vârsta de 72 ani. Trista veste a fost dezvăluită de Ionel Culina, fost ofițer de presă la Dinamo și apropiat de legenda „câinilor”, Mulțescu era internat de câteva zile, cu o pneumonie severă care agravase celelalte afecțiuni.

Pe fondul accentuării problemelor legate de boala Alzheimer, de care suferea, Mulțescu respira greu, cu ajutorul tuburilor de oxigen. Organismul său, extrem de slăbit, a cedat, astfel că o legendă a fotbalului românesc ne-a părăsit astăzi.

În cea mai mare parte a carierei, Gigi Mulțescu a jucat pentru Dinamo. Și-a încheiat cariera de jucător în 1992, la Poiana Câmpina, adunând 134 de goluri în 475 de partide jucate pe prima scenă a fotbalului românesc. Ca antrenor, Gigi Mulțescu a pregătit-o, printre altele, și pe Universitatea Craiova.

Gigi Mulţescu a câştigat trei titluri de campion al României cu Dinamo şi trei Cupe ale României, una cu Jiul Petroşani şi două cu Dinamo, toate ca jucător. El a îmbrăcat de 15 ori tricoul echipei naţionale a României, în perioada 1974-1983, precizează FRF.

Citește și: Poli Iaşi – “U” Craiova / Emil Săndoi a întors armele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS