17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAcțiune inedită la Academia „Gică Popescu“

Acțiune inedită la Academia „Gică Popescu“

O grupă de juniori republicani ai Academiei „Gică Popescu“ a avut parte de un antrenament inedit. Mai exact, puștii lui Ionuț Cimpoeru au susținut astăzi un joc-școală cu o echipă de deținuți aparținând Penitenciarului Pelendava. Întâlnirea a fost extrem de utilă pentru ambele tabere. Oamenii privați de libertate, evident cu pedepse mici și fără fapte grave, s-au putut bucura fotbal și și-au amintit de vremurile bune. În același timp, juniorii craioveni au conștientizat cât de dulce și de importantă este libertatea. De altfel, despre acest subiect le-au vorbit chiar deținuții, din propria experiență. Mesajul a fost clar: anturajul prost le poate strica viața și a fost auzit de toată lumea.

Cât despre partida de fotbal, nu că ar fi contat pentru cineva, s-a încheiat la egalitate, scor 6-6. În realitate, toată lumea a avut ceva de câștigat.

„Am avut cu toții ceva de învățat“

Paul Răducan, managerul Academiei „Gică Popescu“, consideră că acțiunea a fost de mare succes.

„Mi s-a părut interesantă și utilă această acțiune din momentul în care am auzit propunerea. Am urmat procedurile, am semnat contractul în urmă cu o lună, cei de acolo au trimis oameni în recunoaștere, iar astăzi s-a și desfășurat acțiunea. Mă bucur foarte mult, pentru că am avut cu toții ceva de învățat. Au fost nouă deținuți și au avut un comportament exemplar din momentul în care au intrat pe poarta Academiei și până când au părăsit incinta.

Înainte de joc au discutat cu juniorii noștri, care sunt suficienți de mari, au 18 și 19 ani, să priceapă lucrurile. Le-au explicat cât de importantă este libertatea și le-au spus, cu regret, cum au ajuns ei după gratii. Le-au dat multe exemple negative. Mesajul a fost clar și sunt convins că a fost priceput de toată lumea. Cred că a fost un moment inedit de educație despre viață.

Pe noi ne-a ajutat mult, pentru că obiectivul nostru este să șlefuim sportivi, dar și să creăm caractere frumoase. Cât despre băieții de la Penitenciar care ne-au vizitat astăzi sunt ferm convins că și-au învățat lecția. Sunt sigur că în viitor vor fi oameni pe care societatea se poate baza“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS Sport.

Citește și: Pavel Badea: „Echipa trebuie să demonstreze că are valoare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS