19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalU Cluj – „U” Craiova 1-1 / Încă un joc de echipă mică...

U Cluj – „U” Craiova 1-1 / Încă un joc de echipă mică…

Universitatea Craiova a reuşit să „smulgă” un punct în partida susţinută duminică seară, în Ardeal, în faţa formaţiei U Cluj. A fost 1-1 în disputa din etapa 10 a Superligii, fiecare combatantă câştigând câte o repriză.

Pisicuţi în prima repriză

„Suntem pregătiţi!”, afirma antrenorul Ştiinţei, Costel Gâlcă, la conferinţa premergătoare deplasării în Ardeal. Evoluţia din prima repriză l-a contrazis total, jucătorii Ştiinţei făcând figuraţie pe teren. Nimic notabil în atac, nimic sigur în apărare, un mijloc inexistent, pase greşite, diagonale ratate. Nici o idee de joc!

„Şepcile roşii” au presat şi au creat panică în tabăra Craiovei în trei rânduri, când au ratat incredibil. Apoi au marcat la o fază care nu anunţa nimic. Un corner de pe stânga bătut lung şi cu efect de Dan Nistor a fost reluat cu capul, sub bară, de lângă visătorul Sierra, de către Thiam (’39, 1-0). Acesta a fost şi rezultatul pauzei.

Gâlcă a dres echipa a pauză

Momentul de respiro i-a prins bine lui Costel Gâlcă, care a regândit planul de luptă şi a operat câteva modificări ce au avut efect în joc. Universitatea Craiova a devenit combativă şi a fost la un pas de egalare în minutul 61, când Alex Mitriţă a şutat în forţă de la 14 metri, dar peste poarta ardelenilor.

Golul Ştiinţei a venit în minutul 68 şi l-a avut autor pe Oshima. Japonezul a şutat puternic de la circa 20 de metri, mingea a fost deviată de Simion şi l-a păcălit pe Gertmonas.

Ardelenii au replicat prin Simion cu o bară, după un şut din afara careului mare (’73).

Alb-albaştrii au forţat spre final şi au fost aproape de golul doi prin Ivan (’83) şi Koljic, cu o lovitură de cap, respinsă de sub bară (’90+3, 1-1).

Ştiinţa ar fi putut obţine mai mult dacă în joc s-ar fi implicat toţi jucătorii, Koljic şi Baiaram fiind şi de această dată doar la număr.

U Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Simion, Bic – Silaghi (’80, Raţă), Nistor, Thiam (’85, Codrea) – Pereira. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

„U” Craiova: L. Popescu – Ndong (’46, Căpăţînă), Maldonado, Sierra (’46, Badelj), Bancu – Oshima, Screciu (’83, Houri) – Paradela (’61, Ivan), Baiaram (’61, Bană), Mitriţă – Koljic. Antrenor: Costel Gâlcă.

Cartonaşe galbene: Cristea ’49, Pereira ’50, Simion ’59, Boboc ’78 / Oshima ’30, Maldonado ’40, Paradela ’45+1.

Au arbitrat: Andrei Chivulete – George Neacşu, Andrei Constantinescu; Andrei Moroiţă.
VAR: Florin Andrei, Raul Ghiciulescu.
Observatori: Eduard Dumitrescu (CCA), Dan Potocianu (LPF).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua în Bănie, împotriva formaţiei Unirea Slobozia. Meciul este programat luni, 30 septembrie, de la ora 21.00.

Citeşte şi: Superliga | Programul / rezultatele meciurilor din etapa 10

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS