15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMircea Lucescu: „Lituania îşi joacă ultima şansă de a mai evolua în liga a treia“

Mircea Lucescu: „Lituania îşi joacă ultima şansă de a mai evolua în liga a treia“

Echipa naţională a României va disputa meciul cu Lituania, din cadrul Grupei C2 a Ligii Naţiunilor, marţi, la Kaunas (21.45), pe stadionul Dariaus ir Gireno.

Antrenorul naţionalei, Mircea Lucescu, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un meci de care pe care în Liga Naţiunilor, cu Lituania.

„Mă aştept la un meci foarte dificil, pentru că Lituania e o echipă cu calităţi fizice deosebite, jucători înalţi, puternici, bine pregătiţi fizic. Poate calitatea lor tehnică nu este la cel mai înalt nivel, dar, din punct de vedere al omogenităţii, sunt o echipă de înalt nivel. Sunt jucători care se sacrifică, nu cedează în duelurile individuale, o echipă care ştie să folosească pasele lungi şi fazele fixe. Astea sunt calităţile lor. Am admirat spiritul lor de dăruire, asta este componenta lor principală.

Nu pot spune jucătorii care s-au remarcat, sunt cei care joacă în străinătate, sunt patru-cinci-şase jucători care evoluează la echipe destul de bune în campionate puternice. Aşa cum noi încercăm să câştigăm această grupă jucând fiecare meci la cel mai în alt nivel, aşa şi ei îşi joacă ultima şansă de a evolua în continuare în liga a treia, deci va fi un meci de care pe care până la urmă. Ei cu mijloacele lor, noi cu ale noastre mai tehnice, şi sper ca din această confruntare să câştigăm noi“, a declarat Mircea Lucescu.

„Eu nu sunt aici să fac experimente!“

Selecţionerul României a explicat motivul pentru care nu efectuează multe schimbări în rândul „tricolorilor”.

„Jucătorii au încă multe lucruri de învăţat, fotbalul este o modalitate de a te instrui, de a te educa. Nu e vorba doar de instinct, inspiraţie, talent. Noi avem jucători talentaţi care pot ajuta echipa să câştige. Eu nu sunt aici să fac experimente, eu sunt aici ca să câştig, să facem rezultate. După ce vom face rezultate ne vom gândi şi la experimente şi la promovări de jucători. Atunci când construieşti o echipă şi există jucători care au nişte relaţii de joc, nu pot intra 2-3-4 jucători imediat. Este foarte greu, eu sunt obligat să speculez la maximum calităţile lor pentru a obţine rezultate, apoi mă gândesc şi la promovări“, a mai spus selecţionerul.

Naţionala României a obţinut până acum trei victorii în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor, cu Kosovo în deplasare (3-0), cu Lituania la Bucureşti (3-1) şi 3-0, cu Cipru, la Larnaca.

Citeşte şi: Lituania – România / Brigadă de arbitri din Scoţia la Kaunas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS