12.3 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalIanis Stoica: „Nu suntem apreciaţi în Europa, Elveţia nu a mişcat cu noi!“

Ianis Stoica: „Nu suntem apreciaţi în Europa, Elveţia nu a mişcat cu noi!“

Ianis Stoica a declarat imediat după calificarea tricolorilor la Campionatul European U21 din 2025 că elveţienii au nişte cote fabuloase, dar în meciul direct de pe Stadionul Giuleşti nu au „mişcat“ în faţa României.

„Importantă era calificarea, însă mă bucur că am reuşit să marchez şi să îmi ajut echipa. Acum ne pregătim de EURO. Părerea mea este că nu suntem apreciaţi în fotbalul din Europa, chiar înainte de meci ne uitam pe cotele jucătorilor elveţieni. Nici nu ştiu cine dă cotele alea… au nişte cote fabuloase, dar azi nu au mişcat în faţa noastră. Consider că trebuie să fim mult mai respectaţi în Europa. Probabil de aceea plecăm mereu cu şansa a doua. Însă eu consider că suntem peste multe echipe din Europa, doar că ne trebuie un pic de curaj. Eu înţeleg că e echipa Elveţiei, dar România este peste ea. Noi la EURO trebuie să ne propunem să batem toate echipele, nu să mergem la egal. Mergem să îi batem cu tot cu cotele lor“, a spus Ianis Stoica, marcatorul primelor două goluri.

Vrea mai mult respect

Stoica speră să fie mai respectat după ce a reuşit să se califice cu România la EURO U21 din 2025.

„Tensiunea şi-a spus cuvântul. Şi eu am fost foarte tensionat înainte de meci. Era cel mai important pentru mine, mai ales că vin şi de la o echipă de play-out. După această calificare cred că ar trebui să fiu un pic mai respectat, pentru că nu e uşor să te impui la naţionala de tineret şi să joci cu adversari precum Elveţia când vii de la Sibiu, chiar dacă avem o echipă bună acolo. De aceea cred că ar trebui să fiu mai respectat şi să se vorbească un pic mai mult şi de mine”, a explicat el.

Citeşte şi: Daniel Pancu: „Sunt sentimente minunate pe care le trăim!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS