16.7 C
Craiova
miercuri, 16 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLituania - România 1-2 / Tricolorii nu au strălucit, dar și-au îndeplinit misiunea la Kaunas

Lituania – România 1-2 / Tricolorii nu au strălucit, dar și-au îndeplinit misiunea la Kaunas

România a învins Lituania, scor 2-1, la Kaunas, după un meci în care jocul nu a strălucit, dar în care a obținut ceea ce și-a propus. După 4 etape, tricolorii au punctaj maxim, 12 puncte și se pot gândi din ce în ce mai clar câștigarea grupei.

Gazdele au deschis scorul rapid, după ce în minutul 7 le-a fost acordat un penalty. Armandas Kucys a transformat fără mari emoții lovitura de la 11 metri ducându-și echipa în avantaj. În minutul 17, jucătorii lui Lucescu au reușit să egaleze după un henț făcut de un jucător lituanian în careu. Răzvan Marin a executat și a înscris. Au urmat, până la pauză, trei ocazii bune ale României prin Denis Drăguș și Dennis Man. De fiecare dară, Gertmonas, portarul celor de la „U” Cluj, nu a putut fi învins.

Nu au forțat și tot au câștigat

Tabela a fost modificată din nou n dreptul României în minutul 65. Mingea a ajuns la Man, care i-a pasat lui Drăguș, acesta șutând la colțul scurt, fără șanse pentru goalkeeper-ul lituanienilor. Lituania a căutat să egaleze spre final, dar România s-a închis bine. Gazdele nu au avut culoare spre poarta lui Niță, care a avut emoții doar în minutul 81, la șutul lui Paulauskas. S-a terminat 2-1, iar tricolorii și-au îndeplinit misiunea, și anume cele 3 puncte obținute și încă un pas spre câștigarea grupei.

Lituania: Gertmonas – Lekiatas, Girdvainis, Tutyskinas (59, Milasius) – Sirvys (75, Cernych), Slivka, Vorobjovas (80, Matulevicius), Gineitis, Lasickas (cpt.) – Golubickas, Kucys (80, Paulauskas). Selecționer: Edgaras Jankauskas.

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin (72, Olaru), M. Marin, Stanciu (cpt.) – Man (84, Hagi), Drăguș, Mihăilă (72, Coman). Selecționer: Mircea Lucescu.

În urma acestui rezultat, România a ajuns la 4 victorii consecutive în Liga Națiunilor și are 12 puncte, fiind liderul clasamentului grupei 2 din Liga C. De cealaltă parte, Lituania este, cu 0 puncte, pe ultima poziție. Kosovo se află pe locul 2, cu 9 puncte, după ce a câștigat celălalt meci al grupei 2, cu Cipru, scor 3-0. Ciprioții sunt pe locul 3, cu 3 puncte.

În noiembrie, în ultimele partide din această competiție, România va juca acasă cu Kosovo și Cipru, pe 15 și 18 noiembrie. 

Citește și: România este mare, se strigă calificare! Naționala U21 merge la EURO 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS