21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (m) / Pregătiți de EURO! România a câștigat Trofeul Carpați!

Handbal (m) / Pregătiți de EURO! România a câștigat Trofeul Carpați!

Naţionala României a câştigat turneul internaţional de handbal masculin Trofeul Carpaţi Niro, după ce a învins Georgia cu scorul de 31-25 (14-14), vineri seară, în finala jucată în Piteşti Arena.

Prima repriză a fost deosebit de echilibrată, niciuna dintre echipe nereuşind să aibă avantaj mai mare de un gol. După 14-14 la pauză, tricolorii au reuşit desprinderea în partea secundă. Nu mai puțin de cinci goluri consecutive au fost marcate de la scorul de 17-17, iar băieții lui Pascual nu au mai cedat inițiativa până la final.

Alexandru Mihai Tărîţă a fost cel mai bun marcator al echipei României, cu 8 goluri. Dan Racoţea a marcat 3 goluri, Sabin Constantina 3, Călin Dedu 3, Andrei Buzle 3, Daniel Stanciuc 2, Tudor Botea 2, Demis Grigoraş 2, Marius Sadoveac 1, Ionuţ Nistor Ioniţă 1, Nicuşor Negru 1, Gabriel Cumpănici 1, Adrian Rotaru 1.

În finala mică, Grecia a dispus de Slovacia cu 35-23.

Trofeul Carpaţi a fost ultimul test pentru naţionala masculină de handbal a României, care va evolua în Grupa B, alături de Spania, Austria şi Croaţia, la Campionatul European – EHF EURO 2024 din Germania (10-28 ianuarie 2024).

Citește și: Handbal (m) / România luptă pentru Trofeul Carpați! Victorie cu Grecia în semifinale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS