16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Antrenamente excelente, voie bună și un trofeu! SCMU Craiova a câștigat Cupa Craiovei

Handbal (f) / Antrenamente excelente, voie bună și un trofeu! SCMU Craiova a câștigat Cupa Craiovei

Echipa feminină de handbal SCMU Craiova a avut parte de un turneu bun în Sala Polivalentă din Bănie. Oltencele au evoluat pe parcursul a trei zile în fața propriilor fani, împotriva a trei echipe puternice din campionat, iar rezultatul final a fost cel dorit de toată lumea. De asemenea, un lucru de evidențiat este că echipa se pune pe picioare ușor-ușor. La finalul competiției, SCMU s-a clasat pe primul loc, obținând trofeul Cupei Craiovei după succesele cu Buzău (34-32) și Vâlcea (35-31), dar și înfrângerea cu Brăila (30-29).

Per total, competiția din Craiova a fost de bun augur pentru toată lumea. Pe lângă trofeul câștigat, putem observa și alte părți pozitive ale echipei. Între fetele lui Ovidiu Mihăilă au început deja să se creeze anumite conexiuni în teren, se cunosc mult mai bine, iar jocul se îmbunătățește de la meci la meci. Putem spune că, până la startul oficial al campionatului, SCMU Craiova va arăta bine și va fi pregătită de lupta cot la cot cu „vedetele“ Ligii Florilor.

Revenire spectaculoasă cu Vâlcea

Turneul din Sala Polivalentă a debutat cu victoria Craiovei, 34-32 cu Gloria Buzău. În ziua a doua, mai exact vineri, oltencele au cedat în disputa cu Brăila, scor 29-30, astfel că duelul de sâmbătă, cu Vâlcea, rămăsese decisiv. De menționat aici că arbitrajul a avut un rol decisiv în victoria celor de la Dunărea Brăila.

Sâmbătă, Craiova a dat peste o echipă solidă pusă în teren de Bent Dahl, o echipă căreia i-au lipsit 4-5 jucătoare (n.r. – plecate la Jocurile Olimpice). Pe alocuri, partida a fost una echilibrată, dar mai mereu oaspetele au avut un plus pe tabelă în primele 30 de minute. După ce Vâlcea a intrat cu un avantaj destul de mic la cabine, în repriza secundă Craiova a „reaprins“ suspansul. În minutul 48 scorul era egal, 26-26, iar orice părea că se poate întâmpla până la final. Din fericire, Craiova a fost echipa mai bună pe final și s-a desprins pe tabelă decisiv. S-a încheiat 35-31, iar SCMU Craiova s-a încoronat câștigătoarea Cupei Craiovei.

MVP-ul turneului vine tot de la Craiova

Imediat după finalul turneului, a urmat festivitatea de premiere, în care SCMU Craiova a primit trofeul pus în joc. De asemenea, s-au mai acordat și alte distincții, după cum urmează:

Cea mai buna marcatoare: Wollik (Vâlcea)
MVP: Gomes da Rocha (SCMU Craiova)

Clasament final:

1. SCMU Craiova
2. SCM Vâlcea
3. Dunărea Brăila
4. Gloria Buzău

Citește și: JO 2024 (lupte) / Kriszta Incze nu a reușit mai nimic nici în recalificări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS