13.1 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Emoții multe cu Slatina, dar trei puncte mari pentru SCMU Craiova

Handbal (f) / Emoții multe cu Slatina, dar trei puncte mari pentru SCMU Craiova

Handbalistele de la SCMU Craiova au pornit cu dreptul în noua ediție a Ligii Naționale de Handbal Feminin! Formația alb-albastră a câștigat cu multe emoții, sâmbătă după masă, în Sala Polivalentă din Bănie, duelul cu CSM Slatina, scor 31-30. Partida a contat pentru prima etapă a Ligii Florilor 2024/2025 și a consfințit un start excelent pe banca tehnică și pentru noul tehnician al Craiovei, Ovidiu Mihăilă.

Partida a început cu un moment de reculegere pentru handbalista Iryna Glibko, cea care a decedat la mijlocul săptămânii precedente după o „luptă“ intensă cu boala. Revenind la joc, Craiova a făcut, per total, un prim meci bun, având în vedere și faptul că lucrurile nu sunt încă puse la punct 100% în cadrul grupului. Startul partidei a fost unul echilibrat, cu ambele echipe dornice de afirmare. Slatina a deschis scorul și s-a mențiunt în avantaj pe tabelă cât a putut de mult. Gruparea din Bănie a stat aproape de adversare până prin minutul 10-12, când a trecut la conducere pe tabelă. Din acel moment, Craiova nu a mai cedat inițiativa și și-a păstrat avantajul până la final.

De menționat că în prima parte a întâlnirii s-au irosit o mulțime de ocazii, de ambele părți chiar. Atât jucătoarele de la SCMU Craiova, cât și de la CSM Slatina au ratat din poziție unu la unu cu portarul, dar și din situații iminente de gol. În cele din urmă, la cabine s-a intrat cu un avantaj de două goluri, scor 16-14.

Dramatism venit de nicăieri pe final

În partea secundă, vizitatorii din Sala Polivalentă au încercat să stea cât mai aproape posibil de adversari. Totuși, gazdele au început mai agresiv și s-au desprins puțin pe tabelă. În minutul 45, diferența era de trei goluri, scor 27-24, iar emoțiile păreau să fie departe de a fi prezente în sânul echipei alb-albastre. Doar că, Slatina a revenit incredibil în joc și chiar a și preluat conducerea cu patru minute înainte de final.

A urmat imediat un timeout al lui Mihăilă, care a reușit să-și motiveze fetele pentru ultimele minute de joc. Craiova a marcat imediat două goluri și a trecut din nou în față. Gruparea vizitatoare nu a mai avut forța să revină, cu toate că în ultima secundă a avut șansa să obțină un punct după o aruncare de la nouă metri. Mingea trimisă de jucătoarea Slatinei a lovit „barajul“ craiovean, iar meciul s-a încheiat în uralele publicului, scor 31-30.

Pentru SCMU Craiova urmează un duel în deplasare, la Cisnădie, săptămâna viitoare. De partea cealaltă, CSM Slatina va primi vizita campioanei CSM București.

Citește și: Volei (m) / Reușită după 43 de ani! România va juca la Campionatul Mondial din 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS