13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Florentin Pera pune preţ pe joc, nu pe rezultate în duelurile cu Ungaria

Handbal (f) / Florentin Pera pune preţ pe joc, nu pe rezultate în duelurile cu Ungaria

Naționala feminină de handbal a României întâlnește într-o dublă de pregătire reprezentativa Ungariei. Meciurile se vor juca joi și sâmbătă în orașul maghiar Tatabanya.

Selecționata pregătită de Florentin Pera s-a reunit luni la Oradea, pentru prima dată după amicalul din martie cu Franța. Pera a chemat la lot 18 jucătoare, în perspectiva Campionatului European din acest an, dar și pentru noul ciclu olimpic.

„Această acțiune a echipei naționale reprezintă un bun prilej pentru a ne edifica cu privire la nivelul actual de pregătire al jucătoarelor și de a contura relațiile de joc. Meciurile cu Ungaria au scopul de a testa sisteme și formule diferite de joc”, a declarat selecționerul Florentin Pera, pentru Gsp.

Dintre handbalistele cu experiență, Pera le are la dispoziție pe Andreea Popa, Daria Bucur. Bianca Bazaliu, Elena Roșu și Lorena Ostase. Lipsește din cauza unei accidentări Cristina Laslo. Nu au fost chemate pentru dubla cu Ungaria, Alexandra Dindiligan și Sonia Seraficeanu, titularele posturilor în extreme, tocmai pentru a fi testate mai multe sportive tinere.

Lot România:

Portari: Diana Ciucă(Rapid), Daciana Hosu(CSM București), Bianca Curmenț(Corona Brașov)
Extreme: Corina Lupei( Dunărea Brăila), Eva Kerekeș( Gloria Bistrița), Oana Borș(Dunărea Brăila), Andra Buzoianu( Gloria Buzău)
Pivoți: Lorena Ostase( Rapid), Yaroslava Burlachenko(Gloria Bistrița)
Linia de 9 metri: Bianca Bazaliu(Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu(Dunărea Brăila), Ștefania Stoica( Rapid), Rebeca Necula(SCM Râmnicu Vâlcea), Andreea Popa(Dunărea Brăila), Alisia Boiciuc(Corona Brașov), Elena Roșu(Măgura Cisnădie),  Daria Bucur(Gloria Buzău), Alisia Gogîrlă(SCM Râmnicu Vâlcea).

Citeşte şi: Cupa României | Tragere la sorți „horror“ pentru Universitatea Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS