11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Pera şi Ostase au tras concluziile la finalul Trofeului Carpaţi

Handbal (f) / Pera şi Ostase au tras concluziile la finalul Trofeului Carpaţi

Naționala feminină de handbal a României și-a încheiat participarea la Trofeul Carpați cu o înfrângere în fața Braziliei (31-34). Florentin Pera, antrenorul echipei şi Lorena Ostase, unul dintre căpitanii tricolorelor au tras concluziile după ce România s-a clasat pe poziția a 4-a.

„Am încheiat acest turneu cu un joc foarte bun din punctul meu de vedere, având în vedere valoarea adversarului. Trebuie să vedem realitatea: Brazilia este o echipă extrem de valoroasă, cu jucătoare experimentate. Dacă e să ne uităm numai la Bruna de Paula, care este una din cele mai bune jucătoare din lume și astăzi a jucat cel mai mult la acest turneu. Cred că am arătat că ieri a fost, într-adevăr, un accident, cel puțin repriza a doua, și că echipa națională a României are perspective. Au părut accidentări serioase, la Sorina Grozav și Yaroslava Burlachenko. Îmi pare rău pentru ele. Două fete foarte bune care au luptat la fiecare meci. Sper să nu fie ceva grav. Ar fi pierderi importante. La postul de pivot nu avem foarte multe variante”, a spus antrenorul României.

Pera: „Trebuie timp, trebuie răbdare!“

Pera a dezvăluit că el a insistat pentru aducerea Elveției și Braziliei la acest turneu, dorindu-și să aibă adversare puternice.

„Ultimele două ediții, de când am venit la echipa națională, le-am câștigat, ambele numai cu victorii. Nu tot timpul acest lucru te ajută. Până la urmă, trebuie să ai adversari puternici, trebuie să ai echipe valoroase, să vezi unde ești. Suntem la început de drum. Echipa este în reconstrucție, cu o medie de vârstă de 23, 24 de ani. Trebuie timp, trebuie răbdare și echipa națională a României trebuie susținută […] Recunosc că astăzi am încercat să câștigăm meciul, a fost singurul meci în care am jucat la rezultat. Ne-am dorit foarte mult victoria”, a mai spus selecţionerul.

Locul în clasamentul Trofeului Carpaţi nu prea contează…

Lorena Ostase a vorbit și ea despre prestația României la Trofeul Carpați:

„Cred că în a doua repriză cu Brazilia am avut prea multe greșeli pe atac. Ele au știut să riposteze în fața noastră. Noi nu am găsit acele soluții pe care le-am găsit în prima repriză. Cred că, la aceste probleme trebuie să lucrăm, când echipa adversă reacționează la ceea ce facem noi. Nu jucăm la capacitate maximă. Știm foarte bine situația noastră. Pot spune că dăm totul pe teren și, bineînțeles, ne dorim mai mult. Nu cred că acum un loc este benefic pentru noi. Nu putem vorbi despre un clasament. Putem vorbi doar în decembrie“, a punctat şi Lorena Ostase.

Citeşte şi: Handbal (f) / Situaţie alarmantă! România, doar locul patru la Trofeul Carpaţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS