5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPrima gafă la ATP Cup. Imnul Moldovei a fost confundat cu cel al României

Prima gafă la ATP Cup. Imnul Moldovei a fost confundat cu cel al României

ATP, cea mai nouă competiţie de tenis pe echipe, a debutat vineri la Sydney cu o gafă de proporţii. Imnul României a fost confundat cu cel al Republicii Moldova înaintea primului meci al acestui turneu.

Confuzia a avut loc înaintea meciului dintre moldoveanul Alexander Cozbinov şi belgianul Steve Darcis.

Cei de la ATP și-au recunoscut greșeala la final: „La începutul meciului dintre Steve Darcis (Belgia) și Alexander Cozbinov (Moldova), am pus din greșeală imnul național greșit al Moldovei. Ne pare sincer rău şi am cerut scuze echipei Moldovei”.

Trei din trei pentru Belgia

Chiar dacă este clasat pe locul 818 ATP, Cozbinov i-a pus ceva probleme lui Darcis. Totuși, belgianul a reușit să aducă primul punct echipei sale după ce s-a impus cu scorul de 6-4, 6-7 (4-7), 7-5.

Ulterior, în duelul celor mai buni jucători ai celor două echipe, belgianul David Goffin (11 ATP) l-a învins pe Radu Albot (46 ATP), cu 6-4, 6-1. La dublu, Sander Gille şi Joran Vliegen au câştigat ultimul meci în fața cuplului Albot şi Cozbinov, scor 6-7 (5/7), 7-6 (7/4), 11-9. Belgia a câştigat astfel întâlnirea cu 3-0.

Moldova este una din ultimele ţări calificate la ATP Cup, competiţie ce înlocuieşte World Team Cup. În celălalt meci al grupei, Bulgaria a trecut de Anglia cu scorul de 2-1. De menționat că bulgarul Grigor Dimitrov a fost decisiv pentru echipa sa, atât la proba de simplu, cât și la cea de dublu.

Rezultate ATP Cup – prima zi

Grupa C: Belgia – Moldova 3-0, Marea Britanie – Bulgaria 1-2;
Grupa D: SUA – Norvegia 1-2, Rusia – Italia 3-0;
Grupa F: Germania – Australia 0-3, Grecia – Canada 0-3.

Program ATP Cup – Ziua II

Grupa A: Franța – Chile, Serbia – Africa de Sud;
Grupa B: Japonia – Uruguay, Spania – Georgia;
Grupa E: Austria – Croația, Argentina – Polonia.

Vezi componența loturilor echipelor participante: Mâine debutează ATP Cup 2020. Vezi cine joacă și cum este formatul competiției

Citește și: Exclusiv / Sorin Cârțu confirmă interesul pentru Nistor. Vezi ce spune despre Piți!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS