Sorana Cîrstea a lăsat de înțeles că suferă de un complex „Serena Williams“, sportivă care a reușit să o domine mental încă de la vestiar. „Sori“ a recunoscut că mentalul nu a fost punctul său forte uneori, iar acest lucru l-a simțit mai ales în confruntările cu Serena Williams. Dincolo de valoarea incontestabilă, sportiva din SUA reușea să își intimideze aproape total adversarele încă de la vestiar.
Serena și Sorana s-au întâlnit de 3 ori, toate disputele fiind câștigate de sportiva din SUA în minimum de seturi. Mai mult, niciodată Sori nu i-a luat mai mult de două gameuri într-un set sportivei care e văzută de mulți cea mai valoroasă din istorie.
„Serena te intimidează încă de la vestiar“
O dispută în mod special i-a rămas în memorie jucătoarei noastre: finala de la Toronto, din 2013. Sorana era în formă excepțională, trecând pe rând de două jucătoare care au fost pe locul 1 WTA (Caroline Wozniacki și Jelena Jankovic), dar și de două deținătoare de turnee de Grand Slam (Petra Kvitova și Li Na). În ultimul act, Serena nu i-a dat nicio șansă (6-2, 6-0), câștigând partida, practic, încă de la vestiare.
„Mă intimida rău. La ea era antrenată treaba asta, să te intimideze din vestiar. În primul rând, Serena nu vorbea cu nimeni din vestiar, cu nicio altă jucătoare. Noi avem vestiarul comun. E un pic ciudat la început, când vezi pe cineva la televizor, și apoi mergi să joci contra ei. În vestiar nu vorbea cu nimeni și avea o aură care te intimida. Nu am să uit, jucam finala la Toronto, în 2013. Jucam foarte bine, bătusem jucătoare bune. Ai tunelul care te duce spre arenă. În mod normal, pe tunel, până te strigă, ai vreo 5 minute. E un punct unde trebuie să te întâlnești. Toată lumea, în momentul în care te-a preluat, te duci singur. Echipa se duce pe cealaltă parte și se duce în tribună. Ea rămânea cu tot staff-ul, mereu. Eu eram singură, acolo, mică, iar ea cu staff-ul. Era înconjurată de foarte mulți oameni.
Ea stătea cu toate persoanele respective în tunel. Avea de la antrenor, sparring, preparator, fizio, mamă, soră, cățel, frizer de cățel. Te trezeai singură, ea era cu 10 persoane lângă, înaltă, masivă, care impunea foarte mult respect. Ei râdeau, glumeau, făceau și un pic de caterincă. Tu intrai pe teren, apoi intra ea, în urale, în delir. Eu servesc o medie de 170, vorbim de serviciul 1. Ea servea 190 constant. În zilele ei, a fost o jucătoare extraordinară. Știa când să apese pe accelerație, avea forță și o tehnică impecabilă. Era și inteligentă în joc, știa când să apese, când să lase“, a declarat Sorana, în Podcastul „La Fileu”.
Citeşte şi: Horia Tecău: „Aş paria cariera mea că Simona nu a luat nimic conştient!“