12.9 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz, liderul ATP, forfait pentru Australian Open

Carlos Alcaraz, liderul ATP, forfait pentru Australian Open

​Carlos Alcaraz, liderul ierarhiei ATP, a fost nevoit să declare forfait cu doar 10 zile înainte de startul Australian Open 2023, după ce s-a accidentat în timpul pregătirilor pentru noul sezon.

„Când eram în cel mai bun moment al presezonului, m-am accidentat într-un gest forțat în timpul antrenamentului, de data aceasta la mușchiul semimembranos al piciorului drept. Muncisem mult pentru a ajunge la cel mai bun nivel al meu în Australia. Din păcate, nu voi putea juca nici la Care A2+ Kooyong, nici la Australian Open. Este un moment greu, dar trebuie să fiu optimist, să mă recuperez și să privesc înainte. Australia, ne vedem în 2024“, a spus Alcaraz, citat de Hotnews.

În urma retragerii lui Alcaraz, principal favorit al primului turneu de Grand Slam al anului va fi Rafael Nadal, campionul en-titre.

Carlos Alcaraz a avut un 2022 de vis, an în care a câștigat primul său titlul de Grand Slam, la US Open, și a devenit totodată și lider mondial. După succesul de la Flushing Meadows, ibericul a fost chinuit de o serie de accidentări care pare să nu se mai termine. Alcaraz s-a retras de la Mastersul de la Paris în timpul meciului din sferturi contra lui Casper Rudd din cauza unei rupturi abdominale, iar apoi a fost nevoit să declare forfait și la Turneul Campionilor.

Citește și: Adelaide 2 a debutat cum trebuia! Cîrstea și Bogdan, victorioase în calificări

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS